Favorizovaní domácí, v jejichž dresu se představil i David Ostřížek, který patřil k hlavním strůjcům olomouckého postupu do hokejové extraligy, ale naopak chyběl hráč Slavie Praha Daniel Vrdlovec, se vyrovnání dočkali v 8. minutě, kdy se dorážkou prosadil Hermann.

V předposlední minutě první čtvrtiny poslal blafákem novojičínský IHC do vedení Zedník a v téže minutě ještě navýšil domácí vedení Ostřížek, jenž ve druhé části hry dokonal hattrick a Nový Jičín vedl po čtyřiadvaceti minutách hry 8:3.

Závěrečnou domácí trefu měl pak na svědomí Uhlár, jenž si vyjel z rohu umělé plochy a uzavřel domácí gólovou smršť na čísle 11. Poslední slovo si však vzali hosté, kteří dvěma zásahy v předposlední minutě zápasu upravili skóre na konečných 6:11.

„Začali jsme na čtyři lajny a chtěli jsme, ať se všichni dostanou do hry. Z toho vzešlo tempo utkání, které nebylo úplně podle našich představ. Sice jsme prohrávali, ale myslím si, že jsme měli zbytek zápasu pod kontrolou a výsledek jsme si pohlídali. Je už tam z naší strany vidět trošku zkušenost. V závěru jsme se zbytečně tlačili dopředu, což by se nám příště nemuselo vyplatit," hodnotil vstup do sezony obránce a předseda IHC Nový Jičín Zbyněk Kubičík.

Na druhý den se pak oba celky z Novojičínska představily proti rezervě Uherského Brodu. Zatímco Kopřivnice prohrála 6:13, novojičínský IHC zvládl i druhé utkání, a po výhře 8:5 tak zažil povedený vstup do sezony. Proti nepříjemné rezervě extraligového Uherského Brodu Nový Jičín několikrát podržel strážce svatyně Gebauer a celý tým došel k důležitému vítězství poctivou obrannou hrou.

1. kolo:
IHC Nový Jičín – IHC Kopřivnice 11:6 (3:1, 5:2, 1:0, 2:3)
Branky: 8. Hermann (Zahradníček), 11. Zedník (Andrýsek, Zahradníček), 11. Ostřížek (Andrýsek), 13. Brynecký (M. Chvostek, Hruška), 16. Uhlár, 20. Ostřížek, 21. Hermann (Zahradníček), 24. Ostřížek (Zahradníček), 25. Zedník (Zahradníček, Ostřížek), 37. Andrýsek (Uhlár, Zahradníček), 42. Uhlár - 5. Suchý (Merenda), 14. Linduška (Mičulka, Suchý), 22. Zuzaník (Linduška), 39. Mičulka (Zuzaník, Linduška), 47. Balcar (Polášek), 47. Bartošák (Merenda).

IHC Nový Jičín: K. Gebauer – Bartko, Kubičík, Ostřížek, Zedník – F. Chvostek, Hruška, Toman, Hermann - Zahradníček, Andrýsek, M. Chvostek, Brynecký - Uhlár, Ohera.
IHC Kopřivnice: Kozlík - Zuzaník, Polášek, Mičulka, Merenda, Linduška, Balcar, Suchý, Pargáč, Bartošák.

2. kolo:
IHC Nový Jičín - IHC Uherský Brod B 8:5 (4:1, 0:1, 2:3, 2:0)
Branky NJ: Toman 2, Andrýsek 2, Ohera, M. Chvostek, Bartko, Uhlár.

IHC Kopřivnice - IHC Uherský Brod B 6:13

Více se o derby dočtete v pondělním vydání Novojičínského deníku.