Kromě dvacetiletého mladíka nastupují za Ostravu rovněž i Zdeněk Jakubu a dvojice Adam Choleva a Daniel Klímek naopak z Ostravy vypomáhá prvoligovému Novému Jičínu. „Celý týden trénuju v Ostravě, ale na jeden trénink v týdnu se vždycky všichni sejdeme v Novém Jičíně, abychom se sehráli a nacvičili různé věci,“ uvedl novojičínských odchovanec, jehož nyní čeká opavský týden. Ve čtvrtek totiž vyzve Nový Jičín opavský B tým a v sobotu pak česká nejvyšší soutěž nabídne derby, když do Opavy dorazí Ostrava.

Jak jste viděl důležité vítězství nad Pardubicemi?

Bylo to strašně těžké utkání na fyzičku, protože Pardubice přijely s mladými kluky. Ale využili jsme našich předností, protože jsme měli těžší hráče, a to se nám povedlo. Taky jsme zabránili jejich rychlým protiútokům, což nám dělalo velké problémy při prvním zápase v Pardubicích. Soupeři jsme teď dovolili jen padesát bodů, takže s obranou můžeme být spokojeni. Začalo to už v prvním poločase. Plnili jsme přesně to, co jsme měli.

Co zatím říkáte na průběh sezony?

Nějaké zápasy jsme úplně nezvládli, ale myslím si, že to zatím celkem jde. Tabulka je hodně vyrovnaná a našim cílem je určitě play-off. Vloni jsme byli nováčci a jakoby jsme zjišťovali, co soutěž obnáší.

Druhý zápas v sezoně odehrál v neděli Rostislav Pelikán. Co jste říkali na jeho návrat do sestavy?

Je to super. Tak zkušený borec, který i kdyby měl nastoupit jen na chviličku, tak tým neskutečně zvedne.

Před vánoční přestávkou vás čeká ještě čtvrteční zápas (19.00) v Opavě proti tamnímu B týmu. Jaký čekáte duel?

Hrajeme u nich a tam je to vždycky těžké. Samozřejmě bude záležet na tom, jak budou posíleni o hráče z áčka. Vždycky dobře brání a v jejich domácím prostředí jsou silní, takže se na to musíme co nejlépe připravit. Rádi bychom potvrdili naši vítěznou sérii, takže tam jedeme vyhrát a snad se nám to povede.

Jaké jsou hlavní rozdíly mezi nejvyšší soutěží a 1. ligou?

Je těžké to takhle shrnout, ale určitě je to silovější, rychlejší a taky atletičtější. Časem bych se v ní samozřejmě rád prosadil, ale musím se především zlepšovat a makat na sobě ve všech dovednostech.

V sobotu jste nastoupil v dresu Ostravy proti tuzemskému suverénnímu vládci z Nymburka. Při porážce 66:130 jste strávil na palubovce tři a půl minuty. Jaké to pro vás bylo?

Nastoupit proti Nymburku si přejde asi každý. Je to soupeř, který je možná o dvě třídy jinde a je to velká zkušenost nastoupit proti takovým hráčům a tak kvalitnímu týmu.

Vraťme se ještě k Novému Jičínu. Co říkáte na zdejší publikum?

Za naše diváky jsme neskutečně rádi a strašně jim za to děkujeme, že nám fandí a podporujou nás. Atmosféra je pak super. Domácí a venkovní zápas je totiž úplně něco jiného. Když hrajeme doma, tak je to pro nás vlastně taková odměna.