Tichavský talent sice na úvod prohrál s Čížkem z pražského Olympu 3:6 na body, ale poté pořádně zabral a porazil na lopatky chomutovské zápasníky Bůhu a Marcina. Následovala však porážka s Lišťákem z Hodonína, které znamenala zisk cenné medaile bronzového lesku.

Na Vysočině se představil také tichavský odchovanec a junior Miroslav Vašinka, jenž už ale hájí krnovské barvy. V kategorii do 60 kg se předvedl v dobré formě, když v prvním utkání porazil na lopatky domácího Daniela, aby následně technickou převahou převálcoval Filosína z Olympu Praha. Ve vyrovnaném finále o republikového šampióna se pak Vašinka postavil Léblovi z Kladna, v jehož prospěch nakonec rozhodl jediný bod, který tichavského odchovance odsunul na stříbrný stupínek.

Ve stejnou dobu pořádal oddíl Sokol Moravská Ostrava II Memoriál Jaroslava Holečka v zápase řecko-římském pro přípravku, mladší žáky a seniory, kde se představilo 82 zápasníků z 10 oddílů. Dva mladší žáci z Tiché vybojovali stříbro. Ve váze do 39 kg to byl Jan Rozsíval, jenž v boji o celkové prvenství podlehl Drábkovi z Olomouce a ve váhové kategorii do 49 kg pak Jakub Konvička. V přípravce pak skončil na nepopulární čtvrté příčce Ondřej Váša (39 kg) a sedmé místo přivezl Daniel Konvička (31 kg).

ZÁVIŠICKÝ judista Radek Rýpar se dočkal své premiérové medaile z evropského poháru.
Fantastický Rýpar navázal na Rusko a má první medaili z evropského poháru