Novojičínský okres zastupovaly oddíly Tiché a Nového Jičína. Turnaje se zúčastnilo 70 závodníků ze 13 oddílů z České republiky a z pěti oddílů ze Slovenska. Tichavský žák Miroslav Vašinka, který se stal před nedávnem mistrem ČR mladších žáků jak ve volném stylu tak v zápase řecko-římském, nestačil ve váze do 42 kg v prvním kole na Horinka z Bratislavy. „Ve volném stylu prostě si nepohlídal nohy, bohužel. Chybičky se stanou, ale je to pro další boje ponaučení," vracel se k porážce tichavský trenér a vedoucí oddílu Zdeněk Liška.

V opravách pak Vašinka zvítězil nad Samuelem z Nitry a ve fi nálovém boji o bronzovou medaili porazil Azieva z Olympu Praha. Další žák tichavského oddílu Ondřej Šrámek ve váze do 47 kg prohrál se Shakem z Olympu Praha i s Mesiarhanem z Bánovců nad Bebravou, ale v boji o bronzovou medaili porazil Čambalu z Nového Jičína. V juniorech skončil Martin Šoukal na 5. až 6. místě. „V Praze se sešla dobrá konkurence. Jednalo se už o kategorie starších žáků. Miroslav Vašinka bude od příštího roku právě starším žákem a je třeba, aby se připravil na ty náročnější boje, které jsou samozřejmě odlišené i váhově," dodal Zdeněk Liška.

Výborně si vedli také zápasníci z Nového Jičína. Nejvíce se dařilo Patriku Barošovi, který obsadil ve váze do 73 kg bronzovou pozici. Ostatní zápasníci z novojičínského oddílu, Dominik Besta a Tomáš Kyjany, skončili shodně na 6. místě. (dbt)