Další parádní zážitek připravili svým fanouškům futsalisté Top Dogs Nový Jičín, jež v letošní sezoně ovládli krajský přebor Moravskoslezského kraje, a můžou tak využít postupu do divize.

Ve čtvrtfinále krajské části poháru FAČR ve futsale si totiž tým kapitána Miloševiče vyšlápl na druholigového vítěze sk. Východ, Likop Třinec, který v domácí hale srazil po výsledku 8:6. „Byl to obrovský sportovní zážitek, s naší vydřenou výhrou, proti jednomu z nejtěžších soupeřů, na které jsme narazili. Naše famózní sezona tak neustále pokračuje," vyjádřil se kapitán a předseda Top Dogs Nový Jičín Milan Miloševič. V semifinále narazí novojičínský celek na vítěze souboje FU Kopřivnice VŠB TU Ostrava.

Ještě před samotným začátkem utkání bylo předsedou krajské komise futsalu Martinem Pelikánem předáno ocenění nejlepšímu hráči krajského přeboru sezony 2013/2014, Martinu Bajgerovi. Novojičínský sniper však na utkání nebude vzpomínat nejlépe, protože duel s Třincem vinou zranění nedohrál. „Panu Pelikánovi bych chtěl jménem Top Dogs poděkovat za vzornou delegaci při utkání, také za pomoc se zastaralou časomírou na hale ABC a v neposlední řadě za všechno, co pro futsal udělal a dělá," poděkoval Miloševič.

Novojičínští vstupovali do utkání bez tří hráčů základní sestavy. „Třinec přijel téměř s kompletním druholigovým kádrem, a i přesto jsme dokázali v tomto utkání podat heroický výkon, hodný družstva minimálně druholigové úrovně, a potěšit asi 80 přihlížejících fandů, kteří odcházeli se slovy, že takové utkání by měla vysílat televize. Utkání první futsalové ligy, která jsou vysílána v televizi, jsou totiž mnohdy statická, plná taktiky, bez pohybu a náboje. Ale samozřejmě se najdou výjimky," poznamenal Milan Miloševič, jenž pohárový duel pro zranění nedohrál, stejně jako nejlepší střelec týmu, Martin Bajger, který skončil v novojičínské nemocnici.

Favorizovaný Třinec šel do vedení už ve 2. minutě, ale brzké vyrovnání měl na svědomí výstavní ranou Lumír Dorotík. Domácí poté nevyužili několik vyložených šancí až do doby, než se do míče opřel jeden z pilířů týmu, Lukáš Bajer, jenž vymetl šibenici třinecké klece, a Top Dogs vedli 2:1. Hosté však potrestali domácí chybu a v 7. minutě srovnali stav. Novojičínské potom musel několikrát podržet gólman Polášek, a tak udeřilo znovu na druhé straně. Svou druhou trefou se dokázal prosadit Bajer, ale Třinec zakrátko srovnal na 3:3. O tom, že se do šaten nepůjde za nerozhodného stavu, rozhodl Sláma, jenž našel Bajgera, a novojičínský stroj na góly převážil vedení znovu na stranu Nového Jičína.

Utkání mělo grády

Druhá půle začala drtivým tlakem druholigového Třince, ale domácí obrana, v čele s Poláškem, odolala. Brzy nato si se soupeřem pohrál Šimek a navýšil domácí vedení na 5:3. Likop však poté ukázal svou sílu a během pouhých tří minut vyrovnal na 5:5. Ve 32. minutě utkání, které se hrálo na 2x20 minut čistého času, však Třinec dokonal obrat a po brejku vedl na hale ABC 6:5. A za další minutu bylo ještě hůře. Sláma vykopával jistý gól Třince z brankové čáry a pak přišlo zranění kanonýra Martina Bajgera. „Vše už se vyvíjelo dost tragicky. Ale skvělí diváci začali kluky burcovat k otočení výsledku a také na lavičce jsme si řekli, že Třinec porazíme. Do konce v tu dobu zbývalo sedm minut," vracel se k závěrečnému dramatu kapitán Top Dogs. Třinec se poté začal dopouštět faulů a ve 37. minutě proměnil s velkým přehledem desetimetrový kop Jachník, jenž tak vyrovnal na 6:6.

Za další minutu se s prodloužením nechtěl smířit Bajer, který zkompletoval hattrick, dostal diváky do varu a zařídil vedení 7:6. „Soupeř se pak pustil do hry s brankářem v poli, kterou má skvěle naučenou, a vyvíjel drtivý nápor. Nám už docházely síly a blížilo se srovnání zápasu. To však nedopustil Pavel Sláma, jenž sebral soupeři míč, našel vyběhnutého Jiřího Šimka, a ten velice drze zakončil na 8:6," sdělil spokojený kapitán postupujícího celku, Milan Miloševič. V čase 39:38 tak mohla začít obrovská vítězná euforie Top Dogs Nový Jičín

Velký úspěch také pro Odry

O jeden z největších úspěchů v historii klubu se postarali také futsalisté Beach Boys Odry. Sedmý celek krajského přeboru smetl ve čtvrtfinále krajské části poháru z cesty divizní United Frýdek-Místek 7:3. Oderští futsalisté si ve sportovní hale v Odrách vybudovali poločasový náskok 2:0 a ve druhé půli ještě dokázali přitopit pod kotel. Čtyřmi trefami se blýskl Jiří Konrád, a Odry tak nyní můžou vyhlížet soupeře pro semifinále, který vzejde z dvojice Jokerit Kopřivnice KFV Roub Vítkovice.

Čtvrtfinále krajské části poháru FAČR ve futsale

Top Dogs Nový Jičín - Likop Třinec 8:6 (4:3)

Branky: L. Bajer 3, J. Šimek 2, M. Bajger, L. Dorotík, J. Jachník, Opluštil 2, Sniegoň, Krzemieň, Baron, Kantor. Rozhodčí: L. Glogar, M. Ovšák.

Top Dogs NJ: Miroslav Polášek Milan Miloševič, Jiří Jachník, Pavel Sláma, Lumír Dorotík, Jan Koval, Martin Bajger, Jiří Šimek, Ivan Kudra, Lukáš Bajer, František Hrachovec.

Beach Boys Odry - United Frýdek Místek 7:3 (2:0)

Branky Oder: J. Konrád 4, R. Šíma, L. Hurta, J. Vidlák.

Odry: Robert Mališ (Petr Cibulec) Lukáš Hurta, Filip Veselý, Martin Paszko, Radim Šíma Jiří Konrád, Jakub Vidlák, Jaroslav Repta, Michal Hůra.