„V utkání nás čekal těžký soupeř, který se notně posílil o extraligové hráčky ze Šternberka a Ostravy. V úvodu nás soupeř hodně přehrával a na nás šla vidět hodně velká nervozita. Pomalu jsme se ale zvedali a nakonec jsme urvali první set. Pozměnili jsme taktiku a soupeře jsme začali přehrávat díky našemu příjmu a útoku středem sítě, kde dominovaly Šímová s Pavelkovou," hodnotil první duel trenér Nového Jičína Roman Jakubík.

VÍKENDOVÝ PROGRAM2. liga žen, sk. C

Sobota, 16. listopadu
10.00 Bílovec - Přerov B, Uherské Hradiště - Nový Jičín, 14.00 Bílovec - Přerov B, Uherské Hradiště - Nový Jičín.

1. liga juniorek, sk. F
Sobota, 16. listopadu,
9.00 Ostrava B - Bílovec,
10.00 Nový Jičín - Šlapanice, 13.00 Ostrava B - Bílovec, 14.00 Nový Jičín - Šlapanice.

Hosté litovali nedobrého servisu ze závěru první sady.

„Do zápasu jsme vstoupili výborně, když jsme vedli 20:16, ale při našem setbolu jsme hloupě pokazili servis a set prohráli. Hráli jsme dobře a na hranici možností. Soupeř, který byl dlouholetým účastníkem 1. ligy, se uklidnil a hrál výborně. Skvěle servíroval a přijímal. Mají také velmi dobrou nahrávačku. Myslím si, že na jiného soupeře by náš výkon stačil, ale hra Nového Jičína byla nad naše síly," sportovně uznal bílovecký kouč Vítězslav Pjentak.

Ve druhém zápase už se projevila domácí síla. „Bílovec jsme pak přehráli. Myslím si, že obě utkání ukázala, že náš tým má dobrou morálku a velkou bojovnost. Za to musím všechny holky vyzvednout," děkoval trenér domácích volejbalistek. „V druhém zápase to byla marná snaha. Přehrávali nás ve všech herních činnostech. Vystřídali jsme i nahrávačku, abychom zkusili variantu do dalších utkání v případě nemoci nebo zranění," sdělil trenér bíloveckých žen.

Juniorky byly neúspěšné

Prvoligové juniorky Bílovce cestovaly do Brna, kde je čekal souboj s celkem KP Brno B. Oba zápasy se na popud domácích odehrály v odpoledních hodinách. Bílovecké juniorky první vyrovnanou sadu urvaly ve svůj prospěch, ale další sety patřily domácím, které vyhrály 3:1. I druhý zápase se nesl ve vyrovnaném duchu, ale Brňanky prokázaly větší vůli po vítězství a zvítězily 3:0. Novojičínské juniorky zajížděly do Zlína, kde však neuhrály ani set a svému soupeři podlehly dvakrát 0:3. Bílovci patří třetí příčka s třiadvaceti body. Nový Jičín je na předposledním, 5. místě se ziskem šesti bodů. 

Nový Jičín - Bílovec 3:0 (25, 21, 18) a 3:0 (14, 16, 15)

Nový Jičín: Uhrová, Pacherová, Šímová, Kohoutová, Jurasová, Pavelková, libero Bujnošková. Střídali: Marková, Václavíková. Trenér: Jakubík.

Bílovec: B. Kaletová, M. Kaletová, Fusíková, Ondrušová, Seidlerová, Polášková, Stavarčíková, Míčková, Kukučová, Čuboňová. Trenér: Pjentak.