Později převzal trénování Stanislav Brídzik, jenž se zasloužil o to, že od letošního roku vznikl oddíl Judo Nový Jičín.

„Trenérem tehdejšího SKP Nový Jičín oddíl Judo jsem byl až do roku 1996. Tehdy jsme trénovali pod policií a pak Judo v Novém Jičíně zaniklo. Já jsem začal podnikat a následovníci Sylva Ďuricová a Ladislav Závorka oddíl neudrželi. Vloni v červenci se ale na mě oba jmenovaní obrátili, protože se stali rodiči dětí, pro které hledali možnost pokračování juda," vysvětloval trenér III. třídy I.DAN Stanislav Brídzik, jenž začal od října loňského roku trénovat nejmladší judisty pod SVČ Fokus Nový Jičín.

„Musel jsem založit zapsaný spolek Judo Nový Jičín, aby bylo možno oddíl zaregistrovat na ČSJU v Praze. To se nakonec podařilo a od letošního roku máme zaregistrovaných 27 členů oddílu Judo Nový Jičín," s radostí konstatoval Brídzik.

Předminulou sobotu pak vyrazilo dvacet dětí z novojičínského oddílu na premiérový turnaj do Frýdku-Místku.

„Všechny děti se zúčastnily se ctí a nakonec si všechny dovezly medaili. Mezi opravdu úspěšné musím jmenovat Oleha Shyshkanynetse a Elišku Rybářovou, kteří skončili první. Druhé místa pak brali v silné konkurenci zaslouženě Sabina Palkovičová v dorostencích, Vendula Cabanová a David Žák ve starších žácích, mladší žák Jakub Bartoň a Ladislav Závorka a Antonie Marková v benjamíncích," vracel se k úspěšné premiéře svých svěřenců zakladatel oddílu Judo Nový Jičín.