Pro sobotní sychravé a deštivé počasí s podmočeným terénem na kolbišti nebylo sportovní klání příjemné jak pro jezdce, tak i pro koně a výrazně ztížilo předvedené výkony.

V kategorii čtyřletých koní ve dvoukolové soutěži ZL (110 cm) startovalo devatenáct dvojic. V obou kolech nikdo nepředvedl bezchybný výkon, pouze vítěz Libor Bosák s JLB Forentou (Stáj JLB Komorní Lhotka) byl penalizován jedním trestným bodem za překročený časový limit. Další čtyři jednou chybovali, proto je rozdělil čas. Druhý byl Pavel Břenek s Arven 1 (JK Cento Bruzovice) a třetí Jakub Šalek s Chimas (SK Oxer).

Mezi pětiletými se postavilo na start dvaadvacet soupeřů. Ve dvou kolech L* a L** (120 cm) předvedl bezchybný výkon pouze vítěz Jiří Malý s Caylií (Stáj Montána) a na dalších místech s jednou chybou znovu přišel na řadu čas. Druhá skončila Anežka Martynková s Luisou (Stáj JLB Komorní Lhotka) a třetí Rudolf Doležal s Gina Gineli B (JK Hřebčín Suchá).

Šestiletí měli předepsáno S* a S** (130 cm) a na startu šestnáct uchazečů bojujících o vítězství. Po dvou kolech byly dva bezchybné výsledky. V rozeskakování pouze vítěz Jan Zwinger s Lordanou 1 (JK Mustang Lučina). Další dvě místa patřila Vítu Holému (JK Hřebčín Amona), když skončil druhý s Ilusive Queen a třetí s Madelaine.

Nejmenší počet, čtrnáct startujících, byl v kategorii sedmiletých koní. I v otevřené soutěži (nemuseli startovat v kvalifikačních kolech) se bylo na co dívat, protože již měli předepsány skoky S** a ST* (140 cm) a všichni se snažili o maximální výkon. S jednou chybou z obou kol zvítězil Marek Hentšel se Sandino Auto Sitta (JK Baník Ostrava) a k tomu přidal druhou příčku s chybou a ještě penalizací za překročený čas se Sauronem. Se dvěma chybami skončil třetí Rudolf Doležal Akordem 2 (JK Hřebčín Suchá).

Jiří Gebauer