Z první skupiny si zajistily postup suverénní Odry, které z 32 utkání bodovaly naplno jedenatřicetkrát, před druhým Fulnekem a třetím céčkem extraligové Ostravy. Druhou skupinu pak ovládl Štramberk, se kterým si postup zajistily ještě celky Frýdku-Místku a Palkovic.

V téže skupině pak skončil na pátém místě Frenštát pod Radhoštěm. První tři týmy z každé skupiny si do finálové části přenesly bodové zisky, které získaly s postupujícími družstvy v základní části.

Štramberské volejbalistky, které čeká v sobotu duel u vedoucích Oder, jsou po víkendovém vstupu do finálové části aktuálně třetí. „Před začátkem soutěže jsme si daly cíl skončit do třetího místa, abychom mohly bojovat o konečné první až šesté místo, což se nám povedlo nečekaně dobře. Musely jsme si tak dát další cíl, a to stejné umístění v celkovém pořadí. Před sezonou jsme se dohodly, že změníme tréninky a trénujeme pouze jednou týdně, ale zase nás bývá dost, a tak je sehranost při hře šest na šest lepší," uvedla hrající trenérka štramberského Kotouče Petra Milichová.

Štramberk vstoupil do finálové části venkovními porážkami na palubovce céčka Ostravy, kde prohrál 2:3 a 1:3. „Vstup do nadstavby se nám moc nepovedl, ale holt už není jednoduchého soupeře. Myslím si, že jasným favoritem finálové části jsou Odry, které ve své základní skupině ztratily pouze bod," připomněla Milichová vítěznou jízdu oderských volejbalistek.

FULNEK SE TĚŠÍ NA KVALITNÍ SOUPEŘE

Účast ve finálové části si vybojoval také Fulnek (na snímku níže volejbalistky Fulneku na jednom z letních turnajů, foto: TJ Fulnek).

Zdroj: TJ Kotouč Štramberk

„Oproti loňsku jsme posílily, protože přišly některé holky z Nového Jičína. Začátek sezony jsme měly výborný, ale protože máme většinou o něco starší holky, tak síly postupně ubývaly," sdělila kapitánka fulneckých volejbalistek Lucie Blahušová, jenž dále pokračovala.

„Tím, že se před sezonou spojily dvě třídy dohromady, tak bylo vidět, že s některými družstvy to byl opravdu rozdíl třídy. Navíc se pak takovým týmům přizpůsobíme a je to nezáživné. Teď se těšíme na finálovou šestku, kde se utkáme s kvalitnějšími týmy. I když jsme s Odrami čtyřikrát prohrály, tak to byly pěkné zápasy na úrovni, na které se dalo dívat," připomněla zkušená volejbalistka.
Ve Fulneku momentálně na 2. ligu nemyslí.

„Asi na ni teď ani nemáme. Hrály jsme ji s Fulnekem asi před deseti lety a občas chodíme trénovat s holkama z Nového Jičína, takže můžeme porovnávat, ale těžko říct, jestli bychom tam uspěli. Uvidíme, co předvedeme ve finálové části," zamýšlela se dále Blahušová, jejíž tým na úvod finálové skupiny nejprve prohrál s Frýdkem-Místkem 0:3, ale ve druhém duelu stejným poměrem zvítězil. A koho favorizuje kapitánka momentálně čtvrtého Fulneku?

„Nejspíše Odry, které táhne jedna hráčka a celkově mají komplexní tým a výborné pole. Také záleží, v jaké sestavě bude hrát Frýdek a silný bude taky Štramberk," uzavřela Blahušová.

Prozatímní hodnocení sezony a ambice vedoucích volejbalistek Oder, které o víkendu porazily Palkovice dvakrát 3:0, najdete v úterním (28. února) vydání týdeníku Region.