Volejbalový lídr druholigové tabulky z Nového Jičína nic nepolevuje na svém kralování ani v závěru sezony a svůj náskok na čele tabulky navýšil na luxusních 26 bodů. Tým trenéra Jakubíka naposledy nedal žádné šance páté rezervě Přerova a cenných šest bodů si přivezly z palubovky posledního béčka Olomouce hráčky Bílovce.

Víkendový program:Sobota, 14. března, první zápas v 10.00, TJ Nový Jičín – ŠSK Bílovec (Adámková, Štrouf).

Už v sobotu bude novojičínská hala ABC hostit druhé derby v sezoně, když vedoucí celek tabulky přivítá od 10 hodin šestý Bílovec.

Volejbal Přerov - Precheza B TJ Nový Jičín 0:3 (-17, -20, -18) a 0:3 (-9, -20, -9)

Jestliže si hráčky přerovské rezervy dávaly proti suverénnímu Novému Jičínu nějaké naděje na bodový zisk, po čase poznaly, že proti rozjeté novojičínské mašině nemají větších šancí. Z druhého utkání, kromě druhého setu, si hráčky vedoucího celku tabulky udělaly malou exhibici.

„Zápasy byly jednoznačně v naší režii. Udělali jsme změny v sestavě a do hry se dostaly hráčky, které předtím třeba tolik nehrály. Nahrávala Václavíková, se kterou jsem byl spokojený, a na účku hrála Pavelková, která opět nezklamala, takže taky dobré. Celý kolektiv podal dobrý a vyrovnaný výkon a Přerov na nás vůbec neměl," pochvaloval si kouč Nového Jičína Roman Jakubík, jenž u týmu po sezoně končí.

„Pouze v jednom setu nám to trošku haprovalo a do hry šla i Uhrová, aby tam byla změna, což nám vyšlo. Jinak každá šestka, kterou jsem tam dal, podala dobrý výkon," doplnil novojičínský kouč, jehož hráčky nyní čeká derby s Bílovcem. „Pokud budu upřímný, tak my už to dohráváme v pohodovém tempu. Holky si jdou v sobotu zahrát. Už to stavíme na tom, že si zahrají všechny hráčky, a snad si holky zápas vychutnají," věří Jakubík.

TJ Nový Jičín (1. zápas): Václavíková, Pacherová, Vašinová, Pavelková, Bartoňová, Šťastná, libero Bujnošková. Střídala: Uhrová.

TJ Nový Jičín (2. zápas): Václavíková, Pacherová, Vašinová, Pavelková, Zajícová, Jurasová, libero Bujnošková. Trenér: R. Jakubík.

SK UP Olomouc B - ŠSK Bílovec 1:3 (19, -12, -18, -22) a 0:3 (-24, -10, -27)

Velmi dobrou formu potvrzují v posledních kolech volejbalistky Bílovce, které už jsou na dostřel pátému místu. Tým trenéra Pjentaka naposledy vyloupil rezervu Olomouc, když poslednímu celku tabulky dovolil pouhý set. „V prvním utkání nám to vůbec nešlo na bloku, ale díky dobré hře v poli jsme to zvládli. Ve třetím setu druhého utkání jsme bojovali o koncovku a zvládli jsme ji poměrem 29:27. Oba zápasy byly ale z naší strany těžkopádné. Holky podaly upracovaný a zbrklý výkon, ale semkly se, krizi ustály a protrápily se k výhře, když vydřely důležitých šest bodů. Snad jsme již zachráněni, ale důležité budou výsledky v posledních dvou kolech," hodnotil víkendové představení bíloveckých volejbalistek jejich trenér, Vítězslav Pjentak.

ŠSK Bílovec: L. Míčková, M. Stoklasová, J. Pavelková, T. Polášková, H. Čuboňová, K. Zelená, M. Ondrušová, B. Kaletová, Z. Kyprová. Trenéři: V. Pjentak a R. Surák.