„Museli jsme řešit problémy se sestavou. Zranila se nám posila z extraligového Šternberka, Lucka Polášková, a další hráčky máme stále zraněné. Kapitánka Barča Kaletová měla pracovní povinnosti a tým jsme doplnili o Nikol Donée z juniorek. První utkání jsme hráli velmi dobře v poli, útoku i na příjmu. Kromě třetího setu, kdy po několika našich chybách soupeř vedl, jsme měli utkání pod kontrolou," uvedl trenér Bílovce Vítězslav Pjentak.

Uherské Hradiště - Nový Jičín 0:3 (-21, 19, 12) a 0:3 (-16, 15, -13)

Bílovec - Přerov B 3:0 (14, 18, 20) a 1:3 (-21, -22, 20, -20)

Bílovec: M. Kaletová, Fusíková, Čuboňová, Kukučová, Zelená, Míčková, Seidlerová, Ondrušová, Donée. Trenér: Vítězslav Pjentak.

Druhé utkání už tak jasný průběh nemělo a Přerov dokázal zvítězit 3:1.

„Soupeř utekl o deset bodů díky našemu špatnému příjmu a obraně na síti i v poli. Ještě jsme zabojovali, ale set se nepodařilo vyhrát. Druhý set byl z naší strany odehraný v podobném útlumu. Rozhodovala zase koncovka, kterou zvládl lépe soupeř. Přerov o proti prvnímu zápasu změnil taktiku. Ubral na razanci v útoku, vytloukal bloky, zlepšil příjem i pole a víc riskoval servis. Třetí set se nám podařil vyhrát nasazením a bojovností, ale ve čtvrtém přišel opět útlum a mnoho našich chyb. Přesto máme tři cenné body," shrnul bílovecký kouč.

V suverénní jízdě pokračují svěřenkyně novojičínského trenéra Romana Jakubíka. Vedoucí celek tabulky naposledy nedal příliš šancí Uherskému Hradišti, kde vyhrál oba zápasy bez ztráty setu. „Čekal nás houževnatý soupeř. Bohužel jsme na utkání nemohli přijet kompletní. Chybělo libero Bujnošková, univerzálka Kohoutová a smečařka Marková. Soupeř na nás opravdu nastoupil sebevědomě a my se mu úplně zbytečně přizpůsobili. Ale i přesto jsme se nakonec radovali z výhry. Do druhého utkání už jsme nastoupili lépe koncentrovaní a díky kvalitní hře v poli a na obraně na síti jsme vyhráli opět 3:0. Za výkon musím pochválit hlavně Karáskovou a Veverkovou, které nastoupily v základu za chybějící hráčky a vedly si moc dobře," zhodnotil další vítězství trenér Nového Jičína Roman Jakubík. Druhá liga pokračuje až 30. listopadu. Nový Jičín hostí doma Vsetín a Bílovec přivítá Palkovice.

Derby juniorek už v sobotu

Prvoligové juniorky Nového Jičína byly úspěšné napůl. Šlapanice nejprve porazily 3:0, ale ve druhém utkání soupeři podlehly 2:3. Bílovecké juniorky si vedly suverénně na palubovce posledního celku tabulky, Ostravy B, když zápasy vyhrály 3:1 a 3:0.

Už zítra se oba celky utkají ve vzájemném utkání. Pátý celek Nového Jičína přivítá druhý Bílovec.

První střetnutí začíná v 10 hodin netradičně v tělocvičně na ulici Msgr. Šrámka (u sekretariátu TJ v centru města).