„Po slavnostním nástupu všech zúčastněných družstev se děvčata utkala ve dvou šestičlenných skupinách, z nichž první dvě družstva postupovala do semifinále,“ přiblížil trenér děvčat Nového Jičína René Bárta.

Družstvo Nového Jičína poté nastoupilo proti Českému Těšínu, Moravské Třebové, Přerovu, Brnu a Jihlavě. „Ve velmi vyrovnaných zápasech a po velmi dramatickém průběhu si nakonec děvčata vybojovala druhé místo ve skupině, a tím postup do semifinále,“ doplnil Bárta.

Druhý den je pak v semifinále čekal favorit celé soutěže z extraligového Prostějova. „Po porážce v prvním setu to děvčata nevzdala a ve druhém ještě přidala na bojovnosti a nakonec vzala Prostějovu první set na turnaji. Ve velmi dramatickém třetím rozhodujícím setu sahala i po finále, ale v koncovce se prokázala větší zkušenost Prostějova, který koncovku utkání nakonec otočil a zvítězil 15:13,“ popsal trenér.

Po tomto vyčerpávajícím zápase čekalo na novojičínská děvčata utkání o třetí místo proti domácímu Bílovci, který v prvním semifinále podlehl Přerovu 1:2. „Po prvním prohraném setu děvčata opět zabrala, vyhrála druhý set a tentokrát psychicky zvládla i koncovku třetího setu a skončila tak na třetím místě, čímž si vybojovala vytoužené bronzové medaile,“ uzavřel trenér René Bárta.

Ve finále pak Prostějov porazil Přerov a stal se Mistrem Moravy ve volejbalu mladších žákyň pro rok 2011.

Z výsledků

Semifinále: Přerov – Bílovec 2:1, Prostějov - Nový Jičín 2:1

O 3. místo: Bílovec - Nový Jičín 1:2

Finále: Prostějov – Přerov 2:1

Konečné pořadí Mistrovství Moravy 2011: 1. Prostějov, 2. Přerov, 3. Nový Jičín, 4. Bílovec, 5. KP Brno, 6. Lanškroun, 7. Jihlava, 8. Frýdek-Místek, 9. Moravská Třebová