Do Příbora se sjelo na čtyřicet mladých vzpěračů a vzpěraček z patnácti oddílů. O největší úspěch domácího klubu se postaral Vojtěch Bordovský, který v kategorii nad 62 kg nenašel přemožitele. V hodnocení družstev se domácí klub ve složení Bordovský, Seibrt, Vavřík a Vajda, vedený trenérem Pavlem Sattkem, umístil na třetím místě.

V Příboře nebyla vrcholná mládežnická akce poprvé. „My jsme zaměřeni na práci s mládeží už dlouhou dobu. Z dětí už nám vyrostlo hodně dobrých vzpěračů," řekl předseda klubu Vlastimil Tomek. V příborském klubu v současnosti působí okolo desíti mládežnických vzpěračů. Příborští muži pak vzpírají druhou ligu.

Dopoledne čekaly na mladé vzpěrače ročníku 2000 a mladší dvě disciplíny. Trojskok a hod medicimbálem, kde měl každý závodník tři pokusy. Odpoledne pak přišel na řadu vrh a nadhoz. Mistrem republiky v kategorii do 62 kg se stal domácí vzpěrač Vojtěch Bordovský, který si v nadhozu poradil s váhou 50 kg. Výborně si vedli i ostatní vzpěrači z Příbora. V kategorii do 45 kg skončil na 2. místě Jan Seibrt. Páté místo obsadil ve stejné kategorii Ondřej Vavřík. Nejmladší domácí naději, Janu Vajdovi, patřilo v kategorii do 32 kg šesté místo.

Mladým vzpěračům se v Příboře věnuje trenér Pavel Sattek, který byl s výkony svých svěřenců spokojený. „Jsem rád, že se to Vojtovi Bordovskému povedlo. Je to super kluk. Všichni podali výborné výkony. Nejsou to žádní svatoušci, ale učí se dobře. Na tréninku je musím držet, aby nezvlčili," říká s úsměvem dlouholetý vzpěračský trenér Pavel Sattek. V Příboře trénují mladí vzpěrači třikrát týdně. Vždy v pondělí, ve středu a v pátek. „Kluci poctivě trénují. Chtěl bych pozvat všechny mladé kluky kolem devíti desíti let nejen z Příbora, ale i z okolí. Třikrát týdně máme k dispozici halu, kde si mohou děti zahrát třeba fl orbal a podobné sporty. Já je netrénuji jenom vzpírání, ale všestranné tělesné přípravě," upřesnil Pavel Sattek.

Mistrovství České republiky ve vzpírání by se samozřejmě neobešlo bez podpory sponzorů. „Chceme poděkovat všem sponzorům, kteří nám pomohli mistrovství republiky zorganizovat. Především pak Vilému Skalickému," uvedl na závěr předseda klubu Vlastimil Tomek. (dbt)

Z výsledků jednotlivých kategorií:

Do 32 kg: 1. Matěj Moskal (SKV Baník Havířov)…, 6. Jan Vajda (Příbor).

Do 36 kg: 1. Slavomír Fišer (Rotava).

Do 40 kg: 1. Jan Sanetrník (Holešov).

Do 45 kg: 1. Dominik Šesták (Zlín), 2. Jan Seibrt (Příbor)…, 5. Ondřej Vavřík (Příbor).

Do 50 kg: 1. Matěj Madlé (Bonatrans Bohumín).

Do 56 kg: 1. David Sihelský (SKV Baník Havířov).

Do 62 kg: 1. Ondřej Tchurz (Bonatrans Bohumín).

Nad 62 kg: 1. Vojtěch Bordovský (Příbor), 2. Jan Cymorek (Třinec), 3. Filip Veselý (Cheb).