I s na první pohled neopravitelnými závadami si většinou umí poradit Karel Strobach z Nového Jičína. V dílně nad i pod auty tráví celé dny, tím ale nekončí. Po práci ještě stíhá stavět nový dům pro svou rodinu.

Karel Strobach, kterého jsme se rozhodli navštívit, protože chceme společně s Velkopopovickým Kozlem a čtenáři Deníku najít nejšikovnějšího fachmana Novojičínska, kterého pak Kozel odmění za poctivou práci a jeho řemeslný kumšt, je mužem více profesí. Jak nám přiznává, pracuje jako automechanik, mechanik i jako prodejce náhradních dílů. Práce na autech a vrtání se v mechanických součástech jej prý bavila už od útlého věku.
Z nominace má neskrývanou radost. Přičítá ji tomu, že se opravdu snaží hledat řešení i složitých „bolístek“ automobilů. „Taky se stalo, že jsem si nevěděl rady, než jsem na ty fígle přišel. Ale většinou se to podařilo,“ říká skromně Karel Strobach, jenž se soustřeďuje hlavně na italská auta.
Nejen se součástkami pro auta si navíc umí dobře poradit. Po práci teď staví rodinný dům, protože už dále nechce bydlet v paneláku.

„Chci tam postavit takovou větší garáž, takže bych tam měl zároveň dílničku,“ nastiňuje své plány Strobach, pro nějž je největší odměnou po dlouhém pracovním dnu, když si může lehnout na gauč. Návrat domů, odpočinek a hlavně manželka je to, na co se také nejvíce těší.

Pana Strobacha jsem se zeptal na tajemství jeho úspěchu. Prozraďte nám, co podle vás děláte lépe než ostatní a kvůli čemu se vaši zákazníci stále vracejí?

„Pokud vím, tak je to většinou proto, že jsou spokojeni s kvalitou naší práce, a také nejsme extrémně drazí. Ale ta spokojenost převažuje,“ uzavírá Karel Strobach.