Holding Czechoslovak Group, který vlastní například kopřivnickou automobilku Tatra, již dokázal pozvednout z krizové situace, nyní získal do svého vlastnictví leteckou opravnu Job Air Technic v Mošnově v blízkosti letiště.

„Stalo se tak poté, co Krajský soud v Ostravě potvrdil zápisem do rejstříku, že ukončil insolvenční řízení. Tím rozhodl o splnění reorganizačního plánu společnosti Job Air Technic a potvrdil její ovládnutí holdingem Czechoslovak Group. Získání největší letecké servisní firmy ve střední a východní Evropě je další významnou akvizicí Czechoslovak Group vedle nedávné koupě automobilky Avia nebo specializovaného výrobce radarových a elektronických zařízení RETIA," uvedl v tiskové zprávě mluvčí Czechoslovak Group Andrej Čírtek.

Podle generálního ředitele Czechoslovak Group Michala Strnada se Czechoslovak Group v posledních letech snaží obnovovat a podporovat české výrobce a společnosti, jež mají potenciál na trhu, ale chybí jim pevné zázemí. „To byl i případ společnosti Job Air Technic, kterou jsme získali v rámci plnění jejího reorganizačního plánu.

Nyní, když Krajský soud v Ostravě vydal rozhodnutí o splnění reorganizačního plánu a ukončil insolvenční řízení, se můžeme plně zaměřit na další rozvoj této významné letecké opravny," doplnil Michal Strnad. 

Výkonný ředitel společnosti Job Air Technic Daniel Brač řekl, že JAT je dnes zdravá firma.

„Ani v době insolvenčního řízení nepřerušila společnost činnost a udržela většinu svých zaměstnanců. V současné době dokončujeme plány na výstavbu nového hangáru, což by nám umožnilo významně navýšit naše kapacity," sdělil Daniel Brač s tím, že firma má v úmyslu rozšířit oprávnění o typ Airbus A330, což by znamenalo přijetí nejméně padesáti nových zaměstnanců. Doposud společnost JAT, která disponuje největšími leteckými servisními kapacitami v České republice, prováděla všechny typy oprav zejména na letadlech Boeing 737 a Airbus A320.

„Významnou výhodou společnosti Job Air Technic, sídlící na letišti Leoše Janáčka, je její umístění uprostřed Evropy a ojedinělá kombinace údržbového centra s lakovnou na jednom místě, což umožňuje zákazníkům výrazně snížit náklady spojené s jinak nezbytnými přelety letadel. Job Air Technic tak má zajímavý potenciál, který chce holding CSG plně využít, a investovat tak do dalšího rozvoje a rozšíření opravárenských kapacit této společnosti," doplnil Andrej Čírtek.