Co může podnik nabídnout?

Provozujeme hotel, restauraci a wellnes, což jsou tři základní služby, pomocí kterých bychom se chtěli pokusit naše hosty rozmazlit.

Hotel McLimon v Šenově u Nového Jičína.Co může zákazník v rámci wellness dostat?

Najdete zde solnou saunu, parní kabinu, vířivou vanu, masážní sprchy a vyhřívaná lehátka, a poskytujeme také masáže. Velkým lákadlem je rozumná cena za možnost uzavření celého prostoru pouze pro pár, nebo taky více osob. Privátní wellness je v jiných zařízeních příliš drahý. Do celého prostoru se ale vejde maximálně skupina o patnácti lidech.

Jaké jsou možnosti v rámci hotelového ubytování?

Poskytujeme různé víkendové balíčky, kde spojení těchto nabízených služeb začíná být dostupné pro širokou veřejnost.

Chodí sem i jiní hosté, než jen ubytovaní?

Naše služby využívají, kromě zákazníků, kteří zde v Novém Jičíně pracují, lidé z celé České republiky. Můžeme tak návštěvníkům představit město klobouků a spojit poznávání v okrese s příjemným odpočinkem. Z vlastní zkušenosti vím, že pro unavené tělo není nic lepšího než kombinace relaxační hudby, horka a třeba příjemné masáže. V novém roce chystáme taky jídelníček s nabídkou zdravé výživy. Náš zkušený šéfkuchař Marek Sedlář vás určitě osobně přesvědčí o kvalitě naší restaurace.

Jaký je nejčastější zákazník?

Lidé k nám jezdí do restaurace na obědová menu, kde nabízíme výběr ze tří druhů. Naše svíčková na smetaně, pečené kachní stehýnko, hovězí líčka po Burgundsku, grilované medailonky z panenky s pepřovou omáčkou či na cibulce s opékanými brambory se i s polévkou vejdou do stokoruny. Kde v zahraničí se najíte za tři až čtyři eura? Nedávno jsem navštívil Rakousko a za Gulaschsuppe zaplatíte sedm eur, a to si ještě musíte jídlo sami donést. Ceny v gastronomii jsou u nás nastaveny velmi nízko. Je opravdu velmi těžké udržet kvalitní úroveň restaurace, mít personál, který hovoří světovým jazykem, dodržovat veškeré právní předpisy a požadavky kontrolních orgánů, nezapomínat na investice a přitom si možná ještě něco vydělat.

Jak to máte letos se Silvestrem? Chystáte něco?

Kuchyň bude na Silvestra do tří odpoledne, bar je plánovaný do desíti večer, ale budou-li hosté, nezavřeme.

A vaše nejbližší akce?

Naše gastronomické dny jsou opravdu perličkou a je velká škoda je nevyzkoušet. Hlavním důvodem, proč byste si takovéto dny neměli nechat ujít, je to, že všechny suroviny jsou výhradně čerstvé! V létě děláme velmi oblíbené rybí dny kde můžete ochutnat čerstvé ryby do úpravy zasypané v ledu. Nabízíme například čerstvě ugrilovaný steak z tuňáka, pražmu královskou, mořského vlka, mečouna, voňavé rizoto z mořských plodů či smažené chobotničky.

Hotel McLimon v Šenově u Nového Jičína.

Na podzim jsme měli steakové dny, kdy jsme podávali flákoty z hovězí svíce, telecího hřebínku, vepřové panenky nebo českých kuřecích prsíček. Další novou plánovanou akci chystáme na leden, a budou to zabijačkové dny. Veškeré suroviny vyrábíme sami. Třeba specialitka mého dobrého kamaráda Romana K. z Mořkova, a to kombinace škvarků s kysaným zelím, je neskutečná. Právě takovíto fajnšmekři vás kolikrát přivedou na geniální myšlenku. Takovéto nápady se prostě musí „najít" dlouhodobým zkoušením. Pokusíme se venku udělat táborák a za ohřevu infralamp je možné ochutnat svařáček.

Okolo 14. února přivítáme za zvuku praskajícího ohně v krbu a při atmosféře desítek rozsvícených svíček zamilované, nebo taky obyčejné lidi, kteří si váží jeden druhého. Den svatého Valentýna je vždy okořeněn specielním menu z kuchyně mistra šéfkuchaře a doplněn doporučením na jedno z rosé vín z široké nabídky naší vinotéky.

Ovšem opravdovou chloubou Marka Sedláře, šéfa kuchyně, jsou již tradičně zvěřinové hody. Plánujeme je na začátek března. Již mnoho lidí se přesvědčilo o tom, jak chutná může zvěřina být. Je to jedno z nezdravějších mas, a když už jíst zdravě a chutně, tak kdy jindy.

Jak vznikl název McLimon?

Je to po otci, který se po revoluci rozhodl podnikat a takovouto přezdívku získal od svých přátel. Na místo zahrady s třešňovými stromy, které jsme každoročně jako děti obírali a hráli si na nich, padlo lehce naivní rozhodnutí postavit cukrárnu. Přijela rodina z Moravy a pět dalších sourozenců mých rodičů, kvalitních zedníků a řemeslníků a postavili, včetně mě, tehdy studenta gymnázia, s nadšením první část budovy. Po rychlém vystřízlivění a tvrdé realitě, že cukrárna nemá šanci nikoho uživit, přišlo druhé odvážné rozhodnutí mého otce, který nenechal salónek ležet ladem a přistavil další část nynější restaurace a kuchyně. V té době jsem se rozhodl studovat po střední škole i hotelovou školu. Vadila mi má neodbornost. V roce 2002 jsem již budoval hotel sám a přistavil hlavní část budovy. Po splacení všech úvěrů přišla bohužel povodeň v roce 2009. Touto cestou bych chtěl velmi poděkovat všem lidem, kteří nám tehdy pomáhali, včetně společnosti ADRA. Po této katastrofě jsme hledali možnosti, jak najít další finance pro opravu suterénu, který byl kompletně zbořen. Zariskovali jsme a pokusili jsme se oslovit firmu, která tehdy zprostředkovávala dotace z EU. Velké štěstí bylo, že nám projekt prošel, a my tak mohli realizovat wellness.