Část finančního grantu poputuje do Domova Hortenzie, který ve Frenštátě poskytuje pobytovou sociální službu pro seniory se sníženou soběstačností. Z darované částky pětadvacet tisíc korun zakoupí organizace pojízdná polohovací křesla pro seniory.

Další podpořenou organizací je společnost Kamarád, jež v Rožnově pod Radhoštěm poskytuje služby sociální prevence určené pro dospělé osoby s mentálním, tělesným a kombinovaným postižením. Závod organizaci přispěje rovněž částkou pětadvacet tisíc korun, a to na výstavbu venkovní zahrady s bezbariérovou dostupností. „Zahrada pro nás vyprodukuje čerstvé a zdravé bylinky, zeleninu i ovoce bez chemie, umožní našim klientům relaxovat, setkávat se a tvořit pod širým nebem. Těm, kteří se zapojí do péče o zahradu, se zlepší motorika a získají také prostor k seberealizaci," vyzdvihl ředitel společnosti Petr Jelínek. Firma Siemens už společnost Kamarád v minulosti podpořila částkou čtyřicet tisíc korun.

Třetí organizací, kterou frenštátský závod v dalším kole projektu Fond pomoci finančně obdaruje, je jezdecká Stáj Tennessee Bonanza v Trojanovicích. Za částku 20 tisíc korun stáj nakoupí vybavení a pomůcky pro provoz hiporehabilitace, což je léčebná metoda využívající koňského hřbetu k terapeutickým účelům. V Trojanovicích též postaví nástupní rampu pro osoby se sníženou pohyblivostí.

„Frenštátský závod uděluje finanční granty dvakrát ročně již čtvrtým rokem. Za tu dobu rozdělil neziskovým organizacím téměř čtyři sta tisíc korun. Letos navíc celkovou roční částku určenou neziskovým organizacím zvýšil na sto čtyřicet tisíc korun," uvedla Eva Kočicová z oddělení komunikace ve frenštátském závodě.

ANETA PŘÁDKOVÁ