Spolu s ním prezentaci připravil jeden z největších zemědělských výrobců v okrese, Moravan Petřvald. Podle marketingového manažera společnosti, Tomáše Vrubla, jsou petřvaldské výrobky známé po celé Moravě.

Jak dlouho funguje společnost Moravan Petřvald?

Odroku devatenáct set devadesát tři.

Kolik lidí v současné době zaměstnáváte?

Přesně sto šedesát čtyři.

Zabývá se firma potravinářskou výrobou od samotného vzniku?

Ano, Moravan Petřvald je tradiční výrobce masa, masných specialit, uzenin a lahůdek.

Co Moravan Petřvald vyrábí?

Denně vyrábíme čerstvé vepřové a hovězí maso. Dále děláme výrobky tradiční české kuchyně: pečená sekaná, pečené plněné boky, pečené koleno, pečená kýta, výrobky domácí zabijačky jako jelita, jitrnice, prejty, tlačenky, hotové polévky - dršťkovou, zabijačkovou, gulášová i tradiční uzeniny: šunkový salám, gothaj, junior, klobásky. Divize lahůdek vyrábí saláty, aspiky, chlebíčky, k rautovým příležitostem a oslavám nabízí obložené mísy, chuťovky, miniatury, plněné paštičky, rostbeefy.

Liší se v něčem výrobní proces oproti jiným potravinářským firmám?

Při výrobě našich výrobků převládá velký podíl ruční práce,což dává těmto výrobkům, při zachování vysoké kvality, punc originality.

Získali jste nějaká ocenění za vaše výrobky?

Moravanská klobása, lahůdkové párky, debrecínské párky, anglická slanina, pečené koleno a pečená sekaná se svíčkovou byl oceněny certifikáty značky KLASA.

Kdo jsou vaši odběratelé?

Prakticky v celém novojičínském regionu a Ostravě máme také firemní prodejny. Zásobujeme domovy důchodců, školy, nemocnice, věznice, lázně, restaurace, hotely, jídelny a další obchody na severní Moravě. Zákazníky máme také v Olomouci a Praze.

Jaké máte plány do nejbližší budoucnosti? Chystáte něco nového?

V srpnu jsme byli certifikováni jako eko jatka a bio producent masných výrobků. Ato jako jediní na Moravě. Vříjnu chceme spustit Program Moravské biohovězí, což je pro nás prestižní záležitost. Chceme se zaměřit zejména na kvalitní zpracování masa a zrací proces. Fáze přirozeného zrání masa je v řadě provozů často z důvodů snížení výrobních nákladů zkracována,my tento proces považujeme za nedílnou součást výroby. Jen dobře vyzrálé maso má optimální chuť a křehkost. Vpříštím roce bychom chtěli uvést na trh vlastní uzenářské výrobky s označením bio.