VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V Petřvaldě se dali na biovýrobky

PETŘVALD, KATEŘINICE - První oficiální prezentace výrobků řady Moravské biohovězí včetně ochutnávky se uskuteční v sobotu 8.září na ekologické farmě Josefa Folty v Kateřinicích.

7.9.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK

Spolu s ním prezentaci připravil jeden z největších zemědělských výrobců v okrese, Moravan Petřvald. Podle marketingového manažera společnosti, Tomáše Vrubla, jsou petřvaldské výrobky známé po celé Moravě.

Jak dlouho funguje společnost Moravan Petřvald?

Odroku devatenáct set devadesát tři.

Kolik lidí v současné době zaměstnáváte?

Přesně sto šedesát čtyři.

Zabývá se firma potravinářskou výrobou od samotného vzniku?

Ano, Moravan Petřvald je tradiční výrobce masa, masných specialit, uzenin a lahůdek.

Co Moravan Petřvald vyrábí?

Denně vyrábíme čerstvé vepřové a hovězí maso. Dále děláme výrobky tradiční české kuchyně: pečená sekaná, pečené plněné boky, pečené koleno, pečená kýta, výrobky domácí zabijačky jako jelita, jitrnice, prejty, tlačenky, hotové polévky - dršťkovou, zabijačkovou, gulášová i tradiční uzeniny: šunkový salám, gothaj, junior, klobásky. Divize lahůdek vyrábí saláty, aspiky, chlebíčky, k rautovým příležitostem a oslavám nabízí obložené mísy, chuťovky, miniatury, plněné paštičky, rostbeefy.

Liší se v něčem výrobní proces oproti jiným potravinářským firmám?

Při výrobě našich výrobků převládá velký podíl ruční práce,což dává těmto výrobkům, při zachování vysoké kvality, punc originality.

Získali jste nějaká ocenění za vaše výrobky?

Moravanská klobása, lahůdkové párky, debrecínské párky, anglická slanina, pečené koleno a pečená sekaná se svíčkovou byl oceněny certifikáty značky KLASA.

Kdo jsou vaši odběratelé?

Prakticky v celém novojičínském regionu a Ostravě máme také firemní prodejny. Zásobujeme domovy důchodců, školy, nemocnice, věznice, lázně, restaurace, hotely, jídelny a další obchody na severní Moravě. Zákazníky máme také v Olomouci a Praze.

Jaké máte plány do nejbližší budoucnosti? Chystáte něco nového?

V srpnu jsme byli certifikováni jako eko jatka a bio producent masných výrobků. Ato jako jediní na Moravě. Vříjnu chceme spustit Program Moravské biohovězí, což je pro nás prestižní záležitost. Chceme se zaměřit zejména na kvalitní zpracování masa a zrací proces. Fáze přirozeného zrání masa je v řadě provozů často z důvodů snížení výrobních nákladů zkracována,my tento proces považujeme za nedílnou součást výroby. Jen dobře vyzrálé maso má optimální chuť a křehkost. Vpříštím roce bychom chtěli uvést na trh vlastní uzenářské výrobky s označením bio.

7.9.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

DUO NEJZKUŠENĚJŠÍCH! Letní posila kopřivnické Tatry David Stříž (vlevo) spolu s hrajícím asistentem Martinem Tomáškem, jenž hrával extraligu za Vítkovice a působil třeba i v ruském Novosibirsku.

Obránce kopřivnické Tatry Stříž: Na Švédsko i Francii budu rád vzpomínat

Deník - Naši prvňáci

Tento týden představíme školáky ze ZŠ Komenského 68, Nový Jičín

Superdebata Deníku: ptejte se Babiše a dalších lídrů

Pokud chcete ještě něco vědět před volbami od kandidujících stran, máte šanci se zeptat právě teď. Deník ji vašim jménem položí už ve čtvrtek 19. října, tedy den před parlamentními volbami, desítce lídrů politických stran při závěrečné předvolební debatě v sídle listu.

Jistebník doma zdolal v derby Libhošť

/FOTOGALERIE/ Novojičínské derby v I. A třídě, sk. B, nakonec dopadlo lépe pro nováčka, který porazil oslabené hosty 2:0.  

Město zřídilo rozptylovou loučku

Další možnost, jak se rozloučit se svými blízkými zesnulými, budou mít obyvatelé Fulneku.

AKTUALIZOVÁNO

ON-LINE rozhovor s Alfrédem Šrámkem, kandidátem na poslance za Realisty

JUDr. Alfréd Šrámek, kandidát na poslance za Realisty byl hostem on-line rozhovoru Deníku.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení