VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V Petřvaldě se dali na biovýrobky

PETŘVALD, KATEŘINICE - První oficiální prezentace výrobků řady Moravské biohovězí včetně ochutnávky se uskuteční v sobotu 8.září na ekologické farmě Josefa Folty v Kateřinicích.

7.9.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK

Spolu s ním prezentaci připravil jeden z největších zemědělských výrobců v okrese, Moravan Petřvald. Podle marketingového manažera společnosti, Tomáše Vrubla, jsou petřvaldské výrobky známé po celé Moravě.

Jak dlouho funguje společnost Moravan Petřvald?

Odroku devatenáct set devadesát tři.

Kolik lidí v současné době zaměstnáváte?

Přesně sto šedesát čtyři.

Zabývá se firma potravinářskou výrobou od samotného vzniku?

Ano, Moravan Petřvald je tradiční výrobce masa, masných specialit, uzenin a lahůdek.

Co Moravan Petřvald vyrábí?

Denně vyrábíme čerstvé vepřové a hovězí maso. Dále děláme výrobky tradiční české kuchyně: pečená sekaná, pečené plněné boky, pečené koleno, pečená kýta, výrobky domácí zabijačky jako jelita, jitrnice, prejty, tlačenky, hotové polévky - dršťkovou, zabijačkovou, gulášová i tradiční uzeniny: šunkový salám, gothaj, junior, klobásky. Divize lahůdek vyrábí saláty, aspiky, chlebíčky, k rautovým příležitostem a oslavám nabízí obložené mísy, chuťovky, miniatury, plněné paštičky, rostbeefy.

Liší se v něčem výrobní proces oproti jiným potravinářským firmám?

Při výrobě našich výrobků převládá velký podíl ruční práce,což dává těmto výrobkům, při zachování vysoké kvality, punc originality.

Získali jste nějaká ocenění za vaše výrobky?

Moravanská klobása, lahůdkové párky, debrecínské párky, anglická slanina, pečené koleno a pečená sekaná se svíčkovou byl oceněny certifikáty značky KLASA.

Kdo jsou vaši odběratelé?

Prakticky v celém novojičínském regionu a Ostravě máme také firemní prodejny. Zásobujeme domovy důchodců, školy, nemocnice, věznice, lázně, restaurace, hotely, jídelny a další obchody na severní Moravě. Zákazníky máme také v Olomouci a Praze.

Jaké máte plány do nejbližší budoucnosti? Chystáte něco nového?

V srpnu jsme byli certifikováni jako eko jatka a bio producent masných výrobků. Ato jako jediní na Moravě. Vříjnu chceme spustit Program Moravské biohovězí, což je pro nás prestižní záležitost. Chceme se zaměřit zejména na kvalitní zpracování masa a zrací proces. Fáze přirozeného zrání masa je v řadě provozů často z důvodů snížení výrobních nákladů zkracována,my tento proces považujeme za nedílnou součást výroby. Jen dobře vyzrálé maso má optimální chuť a křehkost. Vpříštím roce bychom chtěli uvést na trh vlastní uzenářské výrobky s označením bio.

7.9.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Divoké prase, ilustrační foto.

Proti africkému moru bojují i vojenští veterináři z Hlučína

Ilustrační foto

Supervýhodná nabídka? Pět tipů, jak nenaletět při zhodnocování peněz

Ondrášek jako první v republice bude lékaře učit, jak pomáhat při umírání

Ostravský mobilní hospic Ondrášek získal akreditaci k výuce paliativní medicíny. Je prvním českým zařízením svého druhu, jež začne vzdělávat lékaře toužící pomáhat pacientům nejen při uzdravování, ale i při umírání.  

Den D se přiblížil. Ve čtvrtek se rozhodne o osudu OKD

Karvinsko – Už ve čtvrtek se sejdou věřitelé společnosti OKD, která je od loňského května v insolvenci, aby rozhodli o osudu největší těžební firmy v zemi a tím i budoucnosti jejích zaměstnanců.

Raškův memoriál ovládl Rakušan Steiner

/FOTOGALERIE/ Po dvou závodech letní Grand Prix žen, ve kterých triumfovaly Japonky Ito a Takanashi, vyvrcholil skokanský víkend ve Frenštátě pod Radhoštěm nedělním 6. ročníkem Memoriálu Jiřího Rašky, který byl zároveň závěrečným závodem nově vzniklého Beskydského turné v rámci FIS Kontinentálního poháru mužů.

Zraky lidí poutal k obloze obrovitý nákladní letoun Ruslan

FOTO+VIDEO/ Hluk čtyř motorů letounu blížícího se k přistání na ostravském letišti poutal k obloze zraky lidí na trase od Opavy přes Bílovec, Frýdek-Místek, Havířov, Šenov či Ostravu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení