Kopřivnická automobilka Tatra Trucks zažívá změny ve vrcholném managementu. Po novém generálním řediteli, jímž se 1. října stal Petr Karásek, do funkce nového finančního ředitele, jen o několik dní později, nastoupil Radek Strouhal.

Ten ve funkci vystřídal dosavadního finančního ředitele, kterým byl Radim Valas. „Radek Strouhal, dosavadní místopředseda představenstva Tatra Trucks a. s. odpovědný za finanční řízení podniku, je od října zařazen na pozici finančního ředitele našeho podniku. Z pozice dosavadního finančního ředitele odchází Radim Valas, aby se mohl věnovat dalšímu projektu v oblasti krizového řízení," zní oficiální vyjádření v tiskové zprávě, jež automobilka na začátku tohoto týdne zveřejnila.

Ředitel zůstává v představenstvu

Kromě pozice finančního ředitele zůstane Radek Stouhal také v představenstvu podniku. Svému předchůdci za jeho práci poděkoval a prozradil, že míní pokračovat v jím započaté činnosti. „Děkuji Radimu Valasovi za práci, kterou pro Tatru vykonal v nejtěžším období její dosavadní existence. Významně se podílel na tom, že automobilka přes všechny problémy zůstala fungujícím podnikem a přispěl k hladkému průběhu jejího přechodu pod nové vlastníky," uvedl Radek Strouhal a dodal: „Vzhledem k tomu, že jsem s Radimem Valasem od mého příchodu do představenstva úzce spolupracoval, míním plně zachovat kontinuitu finančního řízení." Radek Strouhal po nástupu na pozici finančního ředitele opustil svou dřívější pozici ve skupině Promet Group, kde působil před svým nástupem do kopřivnické Tatrovky.

Změny v kopřivnické automobilce vidí pozitivně i bývalý finanční ředitel Radim Valas. Ten věří, že se dříve světoznámý podnik, který před čtrnácti dny navštívil prezident Miloš Zeman, jenž mu přislíbil pomoc, zvedne po letech konečně ze dna. „Práce pro Tatru pro mě jako krizového manažéra byla obrovskou zkušeností a jsem rád, že odcházím v situaci, kdy se podnik pod novými vlastníky zvedá."

Ačkoliv se vrcholný management během tohoto měsíce výrazně změnil, zaměstnanci se o všem dozvídají se zpožděním. „O tom, že máme nového generálního ředitele, jsme se dočetli na internetu, nikdo nám tady nic neřekl. Jen víme, že se bude opět propouštět, což se dalo čekat, protože tak je to tady pořád," nastínil vize do budoucna zaměstnanců kopřivnické Tatrovky jeden z nich.