Sedmnáct požárů, asistence u dvaceti čtyř dopravních nehod, sedmdesát technických pomocí a několik desítek dalších zásahů. To je bilance akcí novojičínských hasičů za uplynulý měsíc.

Největší oheň zaměstnal hasiče v polovině června v obci Veřovice. „Požár rodinného domku byl na tísňovou linku nahlášen v šest hodin ráno. V době příjezdu první zásahové jednotky na místo byla již střecha domu v plamenech," uvádějí novojičínští hasiči na svých internetových stránkách. Po několika desítkách minut se požárníkům podařilo šíření ohně zastavit, avšak škody na domě byly značné. „Došlo ke zničení celé střešní konstrukce, poškození půdní vestavby a také přízemí objektu," vypočetli poškozený majetek zasahující hasiči s tím, že škoda dosáhla do výše šest set korun.

Vzhledem k tomu, že byl dům ve špatném stavu, musela být rodina, která v něm žila, nejen evakuována, ale vzápětí také přestěhována do náhradního ubytování. „Z naší strany jsme rodině pomohli se zajištěním základních zásob. Potřebnou psychologickou pomoc postiženým na místě poskytl dvoučlenný posttraumatický tým z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje," sdělili hasiči.

Jen o den později vyrazily jednotky v bíločervených vozech z Bílovce, Slatiny a místní do Tísku. I tam hořel rodinný dům, tentokrát domácí sauna. „Požár zasáhl prostor domácí sauny ve zrekonstruovaném domku. Během půl hodiny jsme požár zlikvidovali a provedli odvětrání zakouřeného objektu," popsali průběh zásahu hasiči. Škoda způsobená ohněm je přes dvě stě tisíc korun a jeho příčina je podle dostupných informací stále v šetření.

Poslední oheň, úřadující opět v rodinném domě, museli hasiči krotit v Sedlnicích. Ačkoliv na místo požáru vyrazili jak hasiči ze stanice v Novém Jičíně, tak i dobrovolní požárníci z Příbora a Sedlnic, oheň, za kterým stála závada na automatické pračce, se podařilo objekt uhasit pomocí hasicího přístroje ještě před příjezdem jednotek.