Informace na stránce Informační tabule zveřejnila pro veřejnost Správa železniční a dopravní cesty s tím, že do budoucna přibudou další údaje. Některé je možné na internetu najít už dnes, ale na různých stránkách. Aktuální pozici vlaků je možné najít na stránkách Českých drah. Stejné vlaky jsou zveřejněny i s informací o případném zpoždění na stránkách Babitron.

Na informační tabuli je možné najít informaci o plánovaném odjezdu každého vlaku z vybrané stanice v celé ČR a stejně tak předpokládaný příjezd, včetně čísla nástupiště. Na stránkách SŽDC jsou uvedeny všechny osobní vlaky, včetně soukromých dopravců.

„Příprava dat a spojujících aplikací začala v lednu tohoto roku. Data ve spuštěné aplikaci mají jednotnou grafiku na rozdíl od zobrazení v různých stanicích z důvodu různorodosti provozovatelů informačních systému v jednotlivých stanicích. Každý dodavatel dat má jiný typ zobrazovacích jednotek, rozdílnou grafickou podobu a rozsah poskytovaných informací. Důvodem pro sjednocení webové aplikace je především přehlednost pro cestující veřejnost. Připravujeme další rozšíření systému, například řazení vlaku, jeho aktuální polohu, jména dopravců, případně další doplňkové informace. Do budoucna počítáme také s napojením sytému například na aplikaci IDOS nebo implementaci do prostředí mobilních softwarových aplikací,“ informoval mluvčí SŽDC Pavel Halla.