Vagony prošly celkovou rekonstrukcí po provozu ve službě rakouského dopravce. Připojeny byly k vlakům, které dosud jezdily jen se třemi vozy a často byly vyprodány i několik týdnů předem. Nyní budou vlaky pětivozové.

„Nová místa dává dopravce do prodeje díky nasazení dalších vozů do provozu. Ty absolvovaly interiérové a exteriérové úpravy tak, aby odpovídaly standardům dopravce RegioJet. Nové vagony navýší kapacitu o 600 míst denně a celková přepravní kapacita, kterou nyní mohou cestující denně využít ve vlacích IC RegioJet, činí přibližně 2900 míst k sezení,“ informoval mluvčí dopravce Aleš Ondrůj.

Novinkou je změna v předprodeji. V dlouhodobém předprodeji budou pouze čtyři vozy. Do pátého bude možné zakoupit jízdenku až krátce před odjezdem. Šanci na koupi jízdenky budou mít i lidé, kteří cestu neplánovali předem a rozhodli se až v den odjezdu. Například na vlak, který odjíždí z Prahy v 17.33 hod., bude možné si jízdenku koupit nejdříve ve 13 hodin.

Firma se netají, že má zájem o další cestující. Vedle těch, kteří dosud před železnicí upřednostňovali jiný druh dopravy, to budou cestující státních Českých drah.

„Cílem je rychle oslovit rozšířenou kapacitou především cestující vlaků kategorií EC, IC, Ex a R Českých drah a nabídnout jim více míst, nejlepší služby a ceny. Potom, co jsme už do našich vlaků přetáhli řadu zákazníků z pendolin, chceme nově přidaná místa rychle obsadit zejména cestujícími vlaků EC, IC, Ex a rychlíků Českých drah. Jejich poptávku jsme často nemohli uspokojit. Zejména proto, že tito zákazníci si kupují jízdenky až několik minut před odjezdem přímo na nádraží, kdy naše vlaky jsou už vyprodány v předprodeji přes internet. Nyní máme pro tyto zákazníky více míst a zároveň nové základní ceny jízdenek RJ Promo na pobočkách“, říká Radim Jančura majitel RegioJet a skupiny Student Agency.

Nové základní ceny RJ Promo na prodejních místech, ještě nižší ceny na internetu

Například jízdenka na trasu Praha – Ostrava bude od pondělí 23. dubna prodávána na pobočce RegioJet až do doby odjezdu spoje nebo vyprodání jeho kapacity za základní cenu 295 Kč. Zlevněny budou i ceny internetových a akčních jízdenek. Akční jízdenka na stejné trase bude stát 210 Kč, běžná internetová jízdenka zlevní na 290 Kč.

Zatímco nyní RegioJet přidal k vlakům klasické vagony se sedadly v kupé nebo otevřeném prostoru, brzy připojí i dva konferenční. Ty budou sloužit jako pojízdná internetová kavárna. 

LE pojede do Bohumína, RJ připojí kavárnu