Město totiž opět hostí oblíbený festival Moravské hrady.cz a opět se bude jednat o dvoudenní smršť různých hudebních žánrů.

Během pátku 18. a soboty 19. srpna se zde představí celá řada interpretů, z Česka i ze Slovenska.

„Zcela poprvé si mohou fanoušci festivalu vychutnat koncert Arakainu a Lucie Bílé. Za jejich účast jsme moc rádi. Už v loňském roce v Hradci nad Moravicí vystoupila skupina Kabát. Tehdy jsme vyzkoušeli, jak budou návštěvníci reagovat na rockovější muziku a osvědčilo se to. Snažíme se, aby si lidé mohli vybrat z různých žánrů,“ přiblížila Klára Mixová z tiskového servisu Moravských hradů.cz.

Olympic
Hradec nad Moravicí opět hostí festival Moravské hrady.cz

Svůj comeback letos naopak zažije slovenský zpěvák a hudebník Richard Müller, který vystupoval na historicky prvním ročníku festivalu.

„Když jsem se dozvěděl, že budeme na Hradech koncertovat, opravdu mě to potěšilo. Jednak proto, že festival má vysoké renomé, a také proto, že jejich atmosféra je kouzelná a pohádková,“ nechal se zpěvák slyšet. Dalšími velkými lákadly jsou třeba legendární Olympici, Tomáš Klus, Anna K, Horkýže Slíže nebo No Name.

Městský úřad v Hradci nad Moravicí. Ilustrační foto.
Hradec se chystá na milionové investice

Areál na louce vedle hotelu Belaria se návštěvníkům otevře v pátek v 16 hodin, v sobotu pak od 10.30. Po oba dny bude program probíhat na dvou stagích. Kromě hudebních lahůdek ale festival nabízí také možnost prohlédnout si hradecký zámek.

„Festivalová vstupenka zahrnuje vstup na prohlídkové okruhy zdarma. Partnerem je totiž i letos Národní památkový ústav, který mimo jiné vyhlašuje i fotosoutěž o nejlepší fotku festivalového hradu. Své snímky mohou lidé posílat až do 10. září na klickpamatkam1@gmail.com. Autoři deseti nejlepších fotek získají volnou vstupenku do jakéhokoli objektu ve správě památkové ústavu,“ vysvětlila Klára Mixová.

V Hradci nad Moravicí nebude chybět ani VIP kemp s nadstandardními službami na poplatek nebo stanová městečka, která jsou zdarma. 

Připomeňte si v naší fotogalerii atmosféru loňského ročníku: