Ozbrojený pachatel se k budově benzínky vypravil v odpoledních hodinách. Následně oslovil pracovnici čerpací stanice u vstupních dveří, kde požadoval vydání peněz, přičemž na obsluhu mířil krátkou pistolí černé barvy.

„Žena odmítla vydat jakoukoli finanční hotovost a snažila se před pachatelem prodejnu uzamknout. Protože se jí to ani po krátkém přetahování dveří nepodařilo, raději z místa čerpací stanice utekla. Pachatel této chvíle využil a z prodejny odcizil pokladnu s finanční hotovostí, se kterou zmizel do přilehlého lesa, kde byl ale zanedlouho zadržen přivolanými policisty," upřesnila k případu okresní policejní mluvčí Karolína Bělunková s tím, že se jednalo o čtyřiadvace­tiletého muže.

„V okolí místa činu byla později nalezena nejen nenarušená pokladna s finanční hotovostí, ale i zbraň, kterou policejní potápěči nalezli v nedalekém vodním toku. Pachateli bylo sděleno obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupež, za který mu bude před soudem hrozit trest odnětí svobody v délce trvání od dvou do deseti let," dodala policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Zdroj: Policie ČR