Před šestnáctou hodinou se jednalo o nehodu motorkáře ve Frýdku-Místku.

„Devatenáctiletý mladík utrpěl při nehodě stroje poranění hlavy a horní končetiny. Byl ošetřen v rámci přednemocniční neodkladné péče a předán do péče chirurgické ambulance frýdecko-místecké nemocnice," upřesnil tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

V tu dobu však nešlo o jedinou vážnou nehodu motorkáře v kraji.

Jen chvíli před tím zasahovali záchranáři u vážné nehody v obci Raduň na Opavsku. Z dosud neupřesněných příčin zde nezvládl řízení jednatřicetiletý motorkář a skončil ve svodidlech.

K události byl vzápětí vyslán vrtulník leteckých záchranářů z Ostravy. Jak se ukázalo, muž byl sice při vědomí a se záchranáři komunikoval, ale zároveň utrpěl vážné poranění páteře. Byl tedy zajištěn krčním límcem, uložen do vakuové matrace a byly mu podávány utišující léky. Za nepřetržitého monitorování životních funkcí byl poté helikoptérou transportován na příjem fakultní nemocnice v Ostravě.

Třetí nehoda, při níž byl opět zraněn řidič motorky, se odehrála v Orlové. 

"Čtyřicetiletý jezdec se zde střetl s automobilem a zasahující lékař ZZS u něj zjistil poranění horní a dolní končetiny. Po prvotním odborném ošetření byl pacient přepraven a předán v orlovské nemocnici," doplnil na závěr mluvčí záchranářů.