Rok co rok objíždí Miloš Zeman jako prezident všechny kraje České republiky. Ten náš patří mezi jeho nejoblíbenější, a to nejen díky nejlepšímu volebnímu výsledku.

Atmosféra v baru Aston v centru Ostravy, kde sledovali výsledky voleb členové strany SPOZ z Moravskoslezského kraje a další příznivci Miloše Zemana.
Moravskoslezský kraj = jednoznačné Zemanovo

Od úterý až do čtvrtka bude hlava státu už na své páté oficiální návštěvě v Moravskoslezském kraji.

Čtyřikrát s ním jezdil křížem krajem bývalý hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák, letos poprvé bude prezidenta provázet na třídenní cestě napříč naším regionem nový hejtman Ivo Vondrák. Pohybovat se budou po Ostravě, Novojičínsku, Karvinsku a Hlučínsku.

Elektronickými panely je vybavena řada frekventovaných zastávek městské hromadné dopravy v celé Ostravě. Lidé na nich zjistí přehled spojů a časy odjezdů.
Chytré panely se rozšíří na dalších 91 zastávek v Ostravě

„Prezident Miloš Zeman letos nejprve navštíví Krajský úřad Moravskoslezského kraje v Ostravě, kde se setká s jeho zaměstnanci a krajskými zastupiteli. Poté bude se starosty obcí diskutovat o kotlíkových dotacích, které v našem kraji odstartují právě 5. září,“ uvedla mluvčí krajského úřadu Petra Špornová.

Jaký dárek dostane prezident od hejtmana, je podle jejích dalších slov zatím tajné. Co se naopak ví, je přesný harmonogram jeho návštěvy kraje.

V průběhu tří dnů navštíví prezident Větřkovice, Studénku, Nový Jičín, Český Těšín a Hlučín, kde bude diskutovat s představiteli obcí i s občany. Zavítá také do ostravské firmy Temex.

  Zdroj: Deník

VŠB-TUO zaplatila a nainstalovala cedule s regulemi.
Kampus v Ostravě-Porubě: zákaz pití, kouření, pouštění psů, dronů…

Když Miloš Zeman po své poslední třídenní návštěvě našeho regionu loni v listopadu odjížděl, řekl v rozhovoru pro Deník, že z jeho pohledu došlo ke zlepšení tohoto kraje.

„To zlepšení se projevuje v poklesu nezaměstnanosti. A i města, která jsem navštívil, opět zkrásněla ve srovnání s tím, jak jsem je viděl předtím. Na druhé straně tady zůstávají otevřené problémy, z nichž nejdůležitější je problém OKD,“ konstatoval loni prezident.

Kam zavítá prezidentova žena IvanaPro první dámu Ivanu Zemanovou je připraven separátní program. Plánovaná je například návštěva Domova Bílá Opava, Galerie výtvarného umění v Ostravě, Tonaku v Novém Jičíně nebo vyhořelého dřevěného kostela Božího těla v Třinci-Gutech.

Prezident Miloš Zeman navštívil 4. listopadu 2016 pivovar Radegast v Nošovicích.
Miloš Zeman: Základním úkolem českých pivařů je dohnat ve spotřebě Belgii
Na snímku prezident Václav Klaus (vlevo) a současný prezident Miloš Zeman.
Na čem si v našem kraji pochutnávali prezidenti Klaus a Zeman?