Většina lidí má tendenci si jakoukoliv činnost ulehčovat. Proto není divu, že v poslední době jsou v módě kola s elektrickým pohonem.

Doposud ale jejich nabíjení bylo dosti komplikované, nabít kolo totiž ve většině případů jde jen doma. Sice v našem regionu soukromý sektor zapůjčuje na čtyřech beskydských stanovištích elektrokola a k tomu na dalších čtrnácti místech provozuje nabíjecí stanice, ale že by se nějak města, obce či stát na jejich vzniku podíleli, to ne.

Sprejeři o víkendu rozjasnili další část Frýdku-Místku.
Festival proměnil další část města

Průkopníkem v tomto směru je Frýdek-Místek, jehož magistrát nechal na dvou cyklostezkách procházejících městem zřídit nabíjecí stanice elektrokol.

Ta první je k vidění u cyklostezky na Olešné, a to na boční stěně stánku s občerstvením pod aquaparkem. Druhou lze najít na cyklostezce číslo 59 kolem řeky Ostravice, konkrétně na budově restaurace U Splavu.

„Elektrokola jsou v poslední době stále populárnější. Jejich prostřednictvím se mohou i starší nebo méně zdatní cyklisté dopravit do míst, kam by na běžném kole třeba vůbec nedojeli. Aby k nám cyklisté na elektrokolech mohli přijet bez obav, že zůstanou někde viset s prázdnou baterkou, rozhodli jsme se vybudovat u nás nabíjecí stanice. Věříme, že tím nejen podpoříme cykloturistiku, ale také zvýšíme zájem o návštěvu města," řekl náměstek primátora Karel Deutscher.

Pořízení dvou stanic vyšlo město na 25 tisíc korun.

Ilustrační foto.
Nahota se na letních koupalištích nenosí