Tomáš Kužel vystřídal dosavadního ředitele Tomáše Tuhého, jenž nastupuje na post náměstka policejního prezidenta pro vnější službu.

Kužel, který žije v moravskoslezském regionu, nastoupil k policii v roce 1984, ve vedoucích funkcích působil mimo ji u severomoravské cizinecké policie, byl ředitelem okresní policie v Jeseníku a Frýdku-Místku, tři roky zastával místo ředitele jihomoravské policie, pracoval také jako náměstek na policejním prezidiu.

Jako své priority nový krajský policejní ředitel označil mimo jiné řešení situace v oblastech, kde žijí sociálně vyloučené komunity. Pozornost chce věnovat i fotbalovým fanouškům.

„Baník je výsostný tým, který jezdí po celé republice, a víme, že utkání s Baníkem nebývají jednoduchá," řekl Kužel, který se chce nyní seznámit s aktuální situací ve svém novém působišti.

„Udělám vše proto, aby krajské ředitelství Moravskoslezského kraje, které je třetím největším v rámci Policie České republiky, bylo jedním z nejlepších ředitelství v rámci policie," uzavřel Kužel. 

Související článek: Moravskoslezští policisté budou mít nového ředitele