Začátek rekonstrukce je naplánován na začátek příštího roku. Do té doby mohou hlavní budovu i pavilony využívat policisté k různým cvičením.

Cvičení krajské zásahové jednotky v albrechtické základní škole
Krajská zásahovka musí trénovat i v reálných objektech

„Vedení města schválilo žádost Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje na užívání budovy bývalé základní školy k taktickému cvičení policistů. Od srpna pak bude policie v nepravidelných intervalech budovu využívat, a to až do doby, než bude zahájena plánovaná rekonstrukce školy na domov se zvláštním režimem,“ informovala mluvčí havířovského magistrátu Jana Dybová.

Cvičení krajské zásahové jednotky v albrechtické základní škole
Krajská zásahovka trénovala zákrok proti extrémistům ve škole

Policie plánuje v objektu provádět nácviky stěžejních činností, zaměřených na taktické postupy, práci ve výšce a nad volnou hloubkou, včetně užívání takzvaných upoutávacích manévrů a střelby značkovacím střelivem. Nácviky umožní reagovat na aktuální potřeby výcviku pro situace aktivních útočníků, barikádových situací a podobně.

Havířovští mají ještě v živé paměti ostrou akci zásahové jednotky v základní škole, kde schizofrenička držela jako rukojmí malé dítě. 

Osvobozená školačka.
Žena ve škole pobodala vychovatelku, policie osvobodila rukojmí

O jednotlivých termínech výcviku bude policie informovat, které předá informaci veřejnosti, aby obyvatelé blízkých domů nebyli překvapení hlukem ze střelby a explozí.

Podobně před časem využili policisté a hasiči k výcviku infekční pavilon v areálu nemocnice.

Cvičení policejního komanda a hasičů v havířovské nemocnici. Zásahovka vyvádí zadrženého.
Zásahovka osvobodila rukojmí a zpacifikovala agresivního pacienta