Přijeli najisto

Podle informací police tři cizinci zavítali na Novojičínsko koncem července.

„Do Nového Jičína přijeli 26. července dodávkovým vozidlem z Polska. Jeli najisto. Jeden z pachatelů totiž před čtyřmi lety na stejném místě pneumatiky již jednou odcizil," okomentoval událost tiskový mluvčí novojičínské policie Petr Gřes s tím, že muž byl již jednou z České republiky vyhoštěn s podmíněným trestem odnětí svobody za krádež v délce dvanácti měsíců na tři roky zkušební doby.

„Ve své vlasti si v posledním období odseděl ve vězení další trest. Ovšem krátce po propuštění se rozhodl přijet do Nového Jičína a pokusit se pneumatiky znovu odcizit. Potřeboval peníze a pneumatiky na nákladní vozidla se mu zdály vhodným artiklem jak k penězům přijít," doplnil informaci policejní mluvčí.

Škoda 130 tisíc korun

Pro pneumatiky si povedená trojice přijela do areálu, kde byly uloženy. Tam ale spadla klec. „Když je z části přehodili přes oplocení areálu a z části nachystali k odvozu, policisté je zatkli. Následně se dozvěděli, že odbytovou zemí mělo být Polsko," sdělil Petr Gřes a dodal, že zloději se k činu doznali.

„Mužům cizí státní příslušnosti ve věku 22, 27 a 36 let bylo sděleno obvinění z přečinu krádež. Majiteli byly odcizené pneumatiky vráceny. V případě, že by se zlodějům podařilo pneumatiky odcizit, vznikla by škoda přesahující 130 tisíc korun," dodal mluvčí Gřes na závěr.