„Kopřivničtí policisté prověřují mimo doposud objasněné případy krádeží ještě další, ke kterým se podezřelý doznává, a to nejen na území města Kopřivnice. Vyšetřující policisté prověřují záznamy bezpečnostních kamer zachycující jednotlivé oznámené krádeže a porovnávají je s popisem zjištěného pachatele. Kolik jich bude mít ve skutečnosti na svědomí je věci dalšího šetření," potvrdil Petr Gřes, novojičínský policejní mluvčí.

Jisté však je, že 7. září a 10. řijna letošního roku ukradl v Kopřivnici v prodejně v ulici Štefánikova parfémy a kávy. Muž nejprve odstranil bezpečnostní obaly, aby pak mohl, bez povšimnutí, projít kolem pokladen. Nicméně při poslední „návštěvě" úspěšný nebyl. Zadržel ho pracovník ostrahy a následně si ho převzali strážci zákona.

„Další krádeže se měl dopustit v čekárně zdravotního střediska v ulici Záhumenní. Tady ze zanechaného kočárku odcizil peněženku s tisíci korunou poškozené dvaatřicetileté maminky. V měsíci srpnu se dopustil v supermarketu v ulici Štefánikova v Kopřivnici další krádeže, a to mobilního telefonu v hodnotě 9 tisíc korun. Odcizil ho z kabelky uložené v nákupním vozíku poškozené, která vybírala zboží z polic obchodu a vozík měla v těsném dosahu," popsal další případy policejní mluvčí.

Jak posléze dopadený přiznal, nekale přivlastněné peníze a část odcizeného zboží použil pro svou potřebu. Jeho výlety za hranice zákona se nyní bude zabývat soud, který rozhodne o výši trestu. (edm)