Devětatřicetiletý muž má na svědomí čtyři loupežná přepadení poboček pošt v obcích Loučka, Bystřička, v Lešné a Veřovicích. Tam přepadl poštovní pobočku 1. března. Přepadení se naštěstí obešlo bez zranění osob a lupič s sebou ani nic neodnesl. Lupič má na triku rovněž přepadení dvou prodejen, a to v Kelči a ve Frenštátě pod Radhoštěm, kde přepadl prodavačku v prodejně květin.

„Na přepadení se vydával většinou maskovaný kuklou a kapucí a ozbrojený nožem, kterým obsluze vyhrožoval. V jednom případě však použil na zastrašení kanystr s benzinem, kterým polil přepážku na poště a požadoval vydání finanční hotovosti. Při jiném přepadení chtěl po obsluze nejenom peníze, ale i klíče od auta, kterým z místa loupeže odjel,“ sdělila k případu zlínská policejní mluvčí Lenka Javorková s upřesněním, že loupežemi si muž přišel za pět týdnů na více jak 130 tisíc korun.

Ilustrační foto
Muž se bude zpovídat ze zpronevěry

Vsetínští kriminalisté od počátku úzce spolupracovali s kriminalisty z Nového Jičína. „Každé místo činu důkladně ohledali a zajistili množství stop, které jsou v současné době podrobovány znaleckému zkoumání. Jednotlivé loupeže operativně vyhodnocovali a došli k závěru, že pachatelem je zřejmě jeden člověk. Důkladné nepřetržité prověřování této závažné trestné činnosti je dovedlo k devětatřicetiletému muži z Rožnovska, kterého pro podezření ze spáchání loupeží zadrželi. Policisté muže zadrželi na Rožnovsku v autě, ve kterém zajistili kuklu, kuchyňský nůž, plastový kanystr a další věci, pomocí kterých trestnou činnost páchal. Muž se k loupežím doznal a zároveň uvedl, že motivem byla jeho špatná finanční situace, proto většinu peněz použil na úhradu dluhů,“ doplnila Lenka Javorková.

Kriminalisté muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu neoprávněné užívání cizí věci, za které trestní zákon ukládá až desetiletý trest odnětí svobody, nedlouho poté lupič skončil ve vazbě. Je podezřelý z další obdobné násilné trestné činnosti na území Slovenska.

Středisko volného času Fokus Nový Jičín.
Nový Jičín: Soud poslal ředitele Fokusu do vazby. Měl zneužívat děti