PŘIŠLA O DOKLADY I TISÍCE KORUN

K události došlo v pondělí 24. dubna odpoledne na kopřivnickém autobusovém nádraží. „Žena se z důvodu chvilkové slabosti posadila na lavičku, kdy si vedle sebe položila batoh a odpočívala. Tohoto využil neznámý pachatel a odložený batoh ženě odcizil," informovala novojičínská policejní mluvčí Darina Knižátková.

„V batohu se v době odcizení nacházela peněženka, platební karta, finanční hotovost ve výši sedm tisíc korun, osobní doklady a potraviny, čímž byla poškozené způsobena celková škoda přesahující osm tisíc korun," přiblížila mluvčí škodu.

Kopřivničtí policisté proto zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě, že se podaří zloděje dopadnout, hrozí mu maximálně dvouletý pobyt za mřížemi.

PŘES STO TRESTNÝCH ČINŮ

Od začátku letošního roku došlo v Obvodním oddělení policie Kopřivnice ke 117 trestným činům a objasnit se podařilo téměř polovinu z nich. Nejčastěji se jednalo o majetkové trestné činy (58) a následují takzvané prosté krádeže (28) a krádeže vloupáním (19). Násilných činů bylo jedenáct.