Užít si bohatý kulturní program na Masarykovo náměstí a do jeho okolí přišly tisícovky lidí, čehož využili zloději k tomu, aby se obohatili o desítky tisíc korun.

K první krádeži došlo v brzkých ranních hodinách v neděli 10. září v parku u Žerotínského zámku.

„Dosud neznámý pachatel vnikl do historického vojenského stanu a z volně položené brašny odcizil klíče od vozidla značky Audi,“ informovala novojičínská policejní mluvčí Darina Knižátková a dále pokračovala: „Z tohoto vozidla následně po odemčení odcizil majiteli osobní doklady, GPS navigaci, alkoholtestr a osm láhvových piv, čímž mu způsobil škodu ve výši přesahující dvanáct tisíc korun.“

Po neznámém lapkovi už pátrají policisté, pokud se jim ho podaří dopadnout, může si za přečin krádeže odsedět ve vězení až dva roky.

To však není jediný případ krádeže, který novojičínští strážci zákona evidují po slavnostech ve městě.

Součástí slavností města a oslav 300. výročí narození generála Ernsta Gideona von Laudona, které se konaly 8 a 9. září 2017 v Novém Jičíně, byla i ukázka historické bitvy ze sedmileté války.
Nový Jičín pohltily městské slavnosti
Přílet bombardérů B-52H Stratofortress a nadzvukového "stealth" B-1B Lancer na ostravské letiště Leoše Janáčka v Mošnově.Na fotografii vlevo B-52H, vpravo B-1B Lancer
OBRAZEM: V Mošnově přistály bombardéry. Chystá se prestižní show

Oči pro pláč zůstaly také dvacetileté ženě, která o své cennosti přišla v jedné z místních restaurací.

Její nepozornosti využil neznámý nenechavec k tomu, aby ji v mžiku připravil o mobilní telefon značky Apple a peněženku s platebními kartami a finanční hotovostí ve výši přes pět tisíc korun.

„Odcizením těchto věcí, které nechala poškozená položené bez dozoru na lavičce, se pachatel dopustil jak trestného činu krádeže, tak trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ uvedla k druhé krádeži policejní mluvčí s tím, že také v tomto případě hrozí pachateli až dvouletý pobyt za mřížemi.

Ilustrační foto
Nový Jičín představí organizace, které lidem pomáhají