Výtečníci měli plný kočár kovového odpadu, jakmile však spatřili strážníky, dali se na útěk. „Hlídka dostihla pouze ženu, která uvedla, že si s kamarády chtěla přilepšit krádeží železného šrotu, všechno ale ihned vrátí," sdělila k případu Ilona Majorošová, tisková mluvčí novojičínské městské policie.

Další případ na sebe nenechal dlouho čekat. V ulici Generála Hlaďo kopal jeden muž do zaparkovaných vozidel a další tomu přihlížel. Hlídka městské policie na místě zjistila, že dvě vozidla byla poškozená. Muži nejprve všechno popřeli, dokonce strážníkům vyhrožovali. „Jelikož s muži byla obtížná spolupráce, byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která jednoho z mužů převezla do protialkoholní záchytné stanice," podotkla Ilona Majorošová s tím, že muž nadýchal 1,5 promile alkoholu.

Muž byl mrtvý

Jiný případ měl smutnou dohru. Starší žena oznámila strážníkům, že má obavy o známého, u kterého má své věci, a on nereaguje na zvonění. Žena uvedla, že muž je nemocný. V místě mužova bydliště oslovil strážníky další muž. Ten jim sdělil, že byl od předešlého dne u muže na návštěvě, kde také přespal. Ráno z bytu odešel a teď se nemůže dostat zpátky pro své věci. „Hlídka zabouchala na dveře, ty se samy otevřely, na volání však nikdo nereagoval. Proto hlídka vstoupila do bytu, kde nalezla muže v posteli bez známek života. Na místo byla ihned přivolána Policie ČR, která si celou záležitost převzala," doplnila mluvčí strážníků. (sim)