K vážnému incidentu došlo již v pátek 24. května, policisté však o něm informovali média až během včerejšího dne. I po více než měsíci věří, že se mohou přihlásit svědci události.

K inkriminované události došlo v ten den, krátce po čtrnácté hodině, v prostorách vrátnice areálu podniku ve Studénce na ulici Oderská. „Po slovní rozepři měl návštěvník podniku vytáhnout střelnou zbraň a s namířenou hlavní vyhrožovat ostraze," upřesnil novojičínský policejní mluvčí. Agresor naštěstí zbraň nepoužil a krátce nato z podniku odešel.

„S podezřením ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování pátráme po muži, který měl se zbraní v ruce vyhrožovat ostraze objektu ve Studénce," informuje Petr Gřes a připojuje i popis nebezpečného pachatele: „Pátráme po totožnosti muže, který byl v době incidentu oblečen do tmavé bundy a trička, bílých kalhot a tmavých bot. Byl přibližně 180 centimetrů vysoký, štíhlé postavy, krátkých hnědých vlasů s vysokými kouty."

Policie věří, že jí do značné míry pomůže záznam z bezpečnostních kamer a fotografie (viz. fotografie). Jakékoliv informace o totožnosti agresora může veřejnost poskytnout telefonicky na lince 158 nebo přímo vyšetřujícím policistům ve Studénce na telefonním čísle 974 735 761.

Případné svědky hledají kriminalisté stále i v případě usmrcené a naporcované krávy přímo na pastvě v příborské části Klokočov. Jak již Deník informoval, došlo k němu v noci na neděli 30. června. Zloděj si vyhlídl jednu z krav, kterou zabil, ukradl přibližně 300 kilogramů masa a zbytky těla zanechal ležet na poli. „Jedná se o ojedinělý případ krádeže skotu na Novojičínsku," konstatoval policejní mluvčí Petr Gřes.