„K samotnému incidentu mělo dojít 14. srpna 2016 kolem 17. hodiny v katastru města Příbor na účelové komunikaci vedoucí kolem silnice 1/48 ve směru od Kateřinic do Příbora, v místě, kde se obě komunikace přibližují," popsal konkrétní místo události Petr Gřes, novojičínský policejní mluvčí.

Dotyčný cyklistce najednou vstoupil do cesty, oblečen do motorkářské kombinézy modrobílé barvy s helmou na hlavě a otevřeným hledím. Opodál stála jeho motorka stejného zbarvení. O jaký typ šlo, ale vyšetřovatelé neví. „Když kolem něj projela, tak si všimla, jak si rukou drží přirození, načež ji oslovil, aby chvíli počkala. Žena jej objela a pokračovala v jízdě na kole," sdělil dále policejní mluvčí. Šokovaná žena vypověděla, že se mělo jednat o muže asi 185 cm vysokého, s tmavým obočím, placatějším nosem a hrubým hlasem.

SVĚDCI

„Krátce před ní projížděl kolem motorkáře další cyklista, který by mohl k motorkáři či motorce podat informace potřebné k jeho vypátrání," doplnil Gřes. Informace k této události shromažďují příborští policisté osobně na policejním oddělení nebo telefonicky na čísle 974 735 751. (edm)