Police do současné doby prověřuje již téměř sto oznámení poškozených majitelů bytů a rodinných domů, které dva výtečníci z Povážské Bystrice podvedli. Počátky jejich podvodů z výslechů jednotlivých poškozených sahají k roku 2007.

„Podezřelí muži podnikali na území České republiky, pod hlavičkou firem Oknoprojekt s.r.o. a Bc. Denis Omasta-Technoplastic, se sídlem v Ostravě,“ sdělil novojičínský okresní policejní mluvčí Petr Gřes a doplnil, že oba muži společně, nebo každý sám, jako pověření zástupci jmenovaných firem s úmyslem podvodně se obohatit a nedostát svým smluvním závazkům, uzavřeli několik desítek smluv na dodávku plastových oken. Vyčíslená škoda v této chvíli dosahuje výše 3,5 milionu korun.

Podvedení jsou klienti z Novojičínska, Frýdecko-Místecka, Ostravska a z dalšího území Moravy. „Postup byl vždy stejný. Podezřelí nabídli okna, po osobním jednání uzavřeli smlouvu a převzali zálohu. Další zálohu vyžadovali třicet dní před dodáním oken. V několika případech část zakázky provedli, jinde jen částečně, nebo ji neprovedli vůbec,“ pokračoval Gřes s tím, že pokud se mužům prokáže úmysl podvodného jednání, hrozí jim trest odnětí svobody až 8 let.

Přečtěte si také:

Firma Oknoprojekt s.r.o. napálila mnoho lidí

Lidé se výměny oken zatím nedočkali