Z dosavadních výsledků vyšetřování vyplývá, že čáp byl zastřelen brokovnicí, a to v období odpoledních hodin 1. března do ranních hodin 2. března. K hrůznému činu došlo na poli po pravé straně cesty, pár metrů před obcí Hukovice. Chráněný čáp se v těchto místech pohyboval pravidelně několik měsíců, v polovině února ho tam vyfotografovala také redaktorka Novojičínského deníku.

„Na základě oznámení o nálezu zastřeleného čápa bílého zahájil policejní komisař úkony trestního řízení s podezřením ze spáchání trestného činu neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami. Poškozeným je v tomto případě český stát," sdělil k případu novojičínský policejní mluvčí Petr Gřes.

Aby mohli policisté smutnou událost řádně objasnit, žádají veřejnost o poskytnutí informací. „Je možné, že někdo slyšel výstřel, či viděl v okolí nálezu někoho, kdo se pohyboval se střelnou zbraní," doplnil mluvčí s tím, že informace mohou lidé sdělit osobně či telefonicky na policejním oddělení ve Studénce na čísle 974 735 761.