Policisté po dlouhodobé přípravě odhalili jednotlivé prodejce, distributory i uživatele drog, k podezřelým patří třiatřicetiletý muž a dvě ženy ve věku 24 a 45 let.

Tato trojice je podezřelá z distribuce drog ve Frenštátě pod Radhoštěm a v okolních městech a vesnicích. „Svým jednáním se dopustili přečinů nedovolené výroby, přechovávání a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy," sdělil mluvčí policistů Petr Gřes.

Hlavní aktérka obchodu drogy zajišťovala od výrobců a dále je prodávala s přidanou hodnotou více než dvaceti odběratelům. Mezi jejími zákazníky byli lidé v rozmezí 20 až 40 let. Od začátku roku 2013 distributoři rozvážili do jednotlivých dávek minimálně kilogram pervitinu, cena se pohybovala kolem tisíce korun za gram.

Zásahem však práce policistů nekončí, nadále mají rozpracovány případy jednotlivých osob, které se zabývají výrobou i distribucí drog v okrese. Policisté se přitom těší i širokého zájmu společnosti.

„Informace či poznatky přicházejí ze stran veřejnosti v daleko větší a konkrétnější míře. Nejsou to jen pouhé náznaky, ale také konkrétní údaje, které pomáhají jak policistům, tak i dotčeným obyvatelům v lokalitách výskytu drog," přiblížil Gřes.

Na drogy se totiž často napojuje další trestná činnost jako krádeže, vandalizmus, ohrožování dětí či majetku, která lidi obtěžuje.

„Informace, které policisté z těchto zdrojů získají, vyhodnocují a ve správně načasovanou chvíli použijí. Nemohou zasáhnout vždy okamžitě, nicméně uplatňují průběžná opatření k eliminaci drog," dodal mluvčí policistů.

Policejní zásah byl v uplynulém měsíci již druhý, při první razii policisté zadrželi deset osob a desítky gramů pervitinu a marihuany.

Anna Macíčková