Nejčastějšími fintami, jak se vetřít do přízně dříve narozených, bývá jakási kontrola pro odečtení plynu, vody či zkontrolování různých měřičů. Ačkoliv se pracovníci nejrůznějších firem mohou zdát solidní, senioři by měli pamatovat na ostražitost a nikoho bez důkladného prověření jeho oprávnění do svého příbytku nepouštět.

Hra na příbuzné

Bohužel, poslední dobou se množí i případy, ve kterých zloději využívají jinou fintu, a to hru na někoho z příbuzných dotyčného seniora. Svědčí o tom případ, jenž v současné době vyšetřují novojičínští policisté na území Fulneku.

Vše začalo zdánlivě nevinným telefonátem. „Jako kamarád vnuka se do telefonu představil čtyřiasedmdesátileté ženě podvodník a požádal ji o půjčku třiceti tisíc korun," uvedl tiskový mluvčí novojičínské policie Petr Gřes. Podobně jako v jiných případech, si podvodník vyhlédl ženu seniorského věku. Poté, co se s ní telefonicky domluvil a seniorka mu peníze ochotně předala na chodbě domu, ve kterém bydlí, se už neukázal. „Žena událost policistům oznámila až po deseti dnech od samotného podvodu," dodal na závěr policejní mluvčí s tím, že je důležité, aby si senioři své soukromí hlídali a měli se na pozoru.