Patnáct opilých řidičů se v průměru podařilo policistům nachytat při ranních důkladných kontrolách na začátku týdne, které v uplynulých měsících probíhaly na nejrůznějších místech Novojičínska. Při této akci v inkriminovaném úseku neprojel žádný řidič, aniž by neprošel testem na přítomnost alkoholu v krvi.

„Silnice novojičínského okresu jsou plné řidičů, jedoucích pod vlivem alkoholu. Jsou to jak muži, tak i ženy,“ přiznává smutný fakt novojičínský policejní mluvčí Petr Gřes. Dá se říct, že od páté do sedmé hodiny ranní, kdy zátah na nezodpovědné motoristy probíhal, střežily hlídky všechna místa v regionu. Provinilce za volantem policisté nachytali v Odrách, ve Studénce, Novém Jičíně, Bílovci, Kopřivnici, Petřvaldě, Velkých Albrechticích, Fulneku či Frenštáte pod Radhoštěm. Naposledy museli do alkotesterů dýchat řidiči, kteří v pondělí 27. června projížděli Loučkou, místní částí Nového Jičína. Výsledek? V kolonce počet řidičů pod vlivem alkoholu figuruje číslo deset. „Ve stejné době policisté v Odrách a ve Frenštátě pod Radhoštěm zadrželi dva řidiče a v Bílovci čtyřicetiletou ženu s více jak 1,3 promile,“ řekl Gřes. I přesto, že tak vysoký počet opilců nachytali během dvou hodin, v celkovém čísle jde ještě o podprůměrný statistický údaj.

Nejhorší výsledky policisté evidují z těchto speciálních dopravních akcí, které se uskutečnily v polovině ledna ve Frenštátě a na začátku dubna v Hodslavicích, části Domoraz. S tučnými pokutami a případnými dalšími tresty muselo počítat devatenáct řidičů! „Smyslem těchto dopravních opatření, prováděných novojičínskými policisty, je vyloučit z dopravy ty, co ohrožují na životech a zdraví ostatní účastníky provozu,“ zdůraznil policejní mluvčí.