Šebesta se 1.září loňského roku vloupal do rodinného domku v Suchdole nad Odrou. Pětašedesátiletého majitele, který jej přistihl, bodl několikrát nožem a způsobil mu velmi vážná zranění. „Nožem mu zasadil čtyři rány do krku, hrudi i břicha,“ konstatovala obžaloba. Oběť přežila jen díky okamžitému a vysoce kvalifikovanému lékařskému zákroku.

Šebesta před soudem prohlásil, že svého činu lituje a nedokáže si jej vysvětlit.

Osudného dne projížděl v autě Suchdolem nad Odrou. Zde mu podle jeho slov došel benzín. Jelikož neměl peníze, požádal později o pomoc muže stojícího na jedné ze zahrad. Chtěl po něm železný šrot, který by mohl zpeněžit ve sběrně. Důchodce mu ale řekl, že žádný nemá.

Zklamaný Šebesta se rozhodl, že v nestřeženém okamžiku vnikne do jeho rodinného domu a prohledá jej. Po chvíli to skutečně udělal. Uvnitř ho ale majitel vyrušil. Následoval brutální a chladnokrevný útok nožem, který jen zázrakem neskončil smrtí.

Šebestův pád až na samé dno začal v okamžiku, kdy utekl od rodičů, odešel z práce a začal se toulat. Bral drogy a vzal si také osmdesátitisícovou půjčku, kterou ale během krátké doby celou utratil. V září loňského roku pak málem zabil člověka.

Přečtěte si také:

Muž před soudem popřel, že by zabil homosexuálního přítele
Muž zmrzačil bývalou družku, dostal za to deset a půl roku
Muž vyhrožoval své družce smrtí, skončil v policejní cele