Jen v letošním roce policisté v okrese pátrali po 353 osobách, většinu z nich se však podařilo najít. „Jedná se o osoby, na které je vydán příkaz k zatčení, osoby k předvedení, svěřence, podezřelé osoby, osoby obviněné a také ty, co nenastoupily do výkonu trestu odnětí svobody, a pohřešované osoby,“ uvedl novojičínský policejní mluvčí Petr Gřes s tím, že aktuálně je v hledáčku místních strážců zákona 165 lidí.

Informace o lidech v pátrání poskytuje ministerstvo vnitra na webových stránkách Policie České republiky www.policie.cz. V databázi nechybějí fotografie, údaje o místě bydliště a narození a také stručný popis hledané osoby. „Tento seznam je pravidelně aktualizován,“ doplnil Gřes. Aktuálně se policisté obracejí na veřejnost ohledně pomoci v pátrání po těchto třech hledaných. Od ledna 2009 policii uniká Dalibor Baláž. Za trestný čin podvodů měl pykat ve vězení, tam ovšem nenastoupil. Dalibor Baláž, ročník 1962, je vysoký 175 až 180 centimetrů, má střední postavu a hnědé vlasy.

Téměř osm let uniká vězení Rudolf Masnica narozený 31. března 1965. „Byl na něho vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody pro pokus trestného činu krácení daně, poplatku a podobné povinné platby,“ informoval policejní mluvčí. Rudolf Masnica je 170 až 175 centimetrů vysoký, má hnědočerné vlasy a hnědé oči. Charakteristickým znakem je jizva na přední části pravého lýtka.

Posledním hledaným mužem je třicetiletý Milan Raška, na kterého je vydán zatykač pro trestný čin loupeže. Je přibližně 179 centimetrů vysoký, střední postavy a má hnědé vlasy. Novojičínští kriminalisté přivítají jakékoliv informace nejen o těchto třech hledaných osobách.