Během úterý 11. srpna došlo na Novojičínsku k šesti oznámeným případům vloupání do vozidel. Policisté se tak znovu přesvědčili, že jsou někteří řidiči nepoučitelní a své vozidlo, i přes četné výstrahy, používají jako trezor.

Dvě minuty. Tak málo času stačilo neznámému pachateli k tomu, aby se vloupal do osobního vozidla Škoda Superb na Suvorovově ulici v Novém Jičíně. V inkriminované době, od 17.45 do 17.47, odcizil zloděj aktovku s notebookem, plánovacím kalendářem, plastovou složkou na dokumenty, propisovacím perem značky Parker a dalšími věcmi. Pachatel byl však při krádeži vyrušen majitelem, proto nastoupil do vozidla komplice a z místa ujížděl. „Poškozený je pronásledoval k benzinové čerpací stanici na Suvorovově ulici, kde se pokusil vozidlo pachatelů zablokovat,“ popsal odvážné pronásledování novojičínský okresní policejní mluvčí Zbyněk Tomšík. Pachatelé ze strachu raději aktovku vyhodili z vozidla a ujeli.

Své může vyprávět i třiatřicetiletý muž z Uherského Hradiště, jenž v pondělí 10. srpna ve večerních hodinách zaparkoval firemní vozidlo Renault Trafic na odstavné ploše u ubytovny v Hladkých Životicích. Ve vozidle neprozřetelně zanechal motorovou řezací pilu Husqvarna. „Toho využil neznámý pachatel, který nezjištěným způsobem otevřel zadní dveře vozidla a pilu v hodnotě čtyřicet pět tisíc korun odcizil,“ popsal událost Tomšík. Případem se zabývají nejen fulnečtí policisté, jimž byl tento případ 11. srpna oznámen.

Ve Skotnici se stal terčem neznámého pachatele Renault Maste, ponechaný na parkovišti u tamější restaurace. Zloděj vnikl do vozidla po rozbití okna levých předních dveří a odcizil navigační přístroj MIO a autorádio Pioneer. „Celková škoda byla vyčíslena na osm tisíc korun,“ informoval Tomšík. K vloupání došlo v době od 11:35 do 11:55 hodin. Další vozidlo přišlo o svůj cenný obsah v Příboře. Po vypáčení zámků pachatel pobral peněženku s hotovostí i doklady, mobilní telefon a další věci.

Ani místní část Kopřivnice, Vlčovice, nebyla ušetřena vloupání do vozidla. Rovněž okolo poledne tam neznámý pachatel v areálu jedné firmy vnikl do nákladního vozidla Mercedes. Zloděj si zde odnesl sportovní tašku Reebok se satelitní navigací a dva mobilní telefony. Z palubní desky pak odcizil další satelitní navigaci. V tomto případě vznikla škoda větší čtyřiceti tisíc korun. V Lichnově se odehrával podobný scénář. Z dodávky značky Mercedes Vito odcizil neznámý pachatel příruční taštičku s osobními věcmi a finanční hotovostí.

Přečtěte si také:

Arboretum ve Štramberku trápí zloději i vykradači vozidel

Zloděje zlákaly technika i kabelka

Nenechávejte své věci ve vozidlech, apelují policisté