V dnešní době nejen města, ale i řada obcí využívá celou škálu informačních kanálů, kterými předává nejrůznější oznámení svým občanům. Ať už jde o úřední desku, nejrůznější radniční periodika a rozhlas, nebo o internetové stránky a sociální sítě. Stále mezi námi ovšem žije spousta lidí, kteří nejmodernější technologie nevyužívají, a na úřední desku si vzpomene málokdo. Přitom o dění v místě, kde žijí, mají zájem. A právě pro ně by mohla být v rodišti Sigmunda Freuda ideální služba SMS InfoKanál města Příbor.

Ten umožňuje zasílat zájemcům informace různého spektra, například odstávky, dopravní zprávy, svozy odpadů, meteorologické výstrahy, volný čas, zasedání zastupitelstva, informace ze škol. Pro jednoduchý a pohodlný způsob získávání důležitých informací stačí pouze zaregistrovat číslo mobilního telefonu, na který budou SMS chodit. A co víc! Služba je zdarma a mohou ji využívat i lidé, kteří mobilní telefon nemají. „Provoz systému je zcela zdarma, veškeré náklady hradí město. Pro občany, kteří nemají nebo nevyužívají mobilní telefon, umožníme doručení SMS také na pevnou linku v hlasové podobě," potvrzuje Iveta Busková, vedoucí Kanceláře vedení města Příbor.

Registrační SMS je zpoplatněna podle tarifu operátora, takže jako jakákoliv jiná „smska" poslaná příbuzným, nebo je možné se také přihlásit ke službě bez poplatku, a to na internetových stránkách města pomocí webového formuláře nebo skrze pracovníky kanceláře vedení města. „Pro každého 50. zaregistrovaného občana máme připraven dárkový upomínkový balíček," slibuje na závěr Iveta Busková.