Obnova amfiteátru je jedním z cílů celkové revitalizace Horeček, místa, kam kdysi o víkendech proudily davy lidí na procházky nebo za kulturou. Tu přinášel právě areál amfiteátru nad skokanskými můstky, kde při různých koncertech nebyla nouze o několikatisícové návštěvy.

Ve středu 11. července, jednu hodinu po poledni, snad odstartovalo další, veselejší období tohoto kdysi proslulého kulturního místa. „Tímto krokem byla ukončena první etapa revitalizace tohoto kulturního stánku pod širým nebem. Pódium i zázemí pro účinkující je hotové, v příštím roce přijde na řadu hlediště," nastínil Marian Žárský, ředitel Městského kulturního střediska ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Startem k oživení amfiteátru a Horeček byl loňský první ročník hudebního festivalu Horečky fest, který měl do zdevastovaného areálu přivést lidi, aby se mohli seznámit s tehdejším stavem i možnou budoucností. Tenkrát, při zahájení festivalu, stál společně se zástupci města i ten, který na Horečkách, i díky skokanským můstkům, trávil téměř každý den. Skokanská legenda Jiří Raška. „Tehdy řekl návštěvníkům festivalu, že by byl velmi rád, kdyby se nejen do amfiteátru, ale také do celé lokality Horeček vrátil život. Toto přání tehdy nesdílel jen legendární skokan a skutečný Frenštáčan, ale také stovky lidí, kteří přišli myšlenku revitalizace Horeček na festival podpořit," připomněl Marian Žárský.

Amfiteátr na Horečkách ve Frenštátě pod Radhoštěm byl ještě před rokem ve zbídačeném stavu.

Přání dnes již zesnulého Jiřího Rašky vrátit na Horečky život se stalo odkazem a pro město také závazkem. A tak se po roce ruina jeviště se zdevastovaným zázemím proměnila v moderní pódium podle návrhu architekta Kamila Mrvy. Jak se dílo podařilo, mohou posoudit všichni, kdo vyrazí na Horečky, jako kdysi, jen na procházku, a také ti, které přiláká skvěle obsazený druhý ročník festivalu Horečky fest 2012. Ten se uskuteční už v sobotu 21. července.