Stavební práce v areálu sportovní haly odstartovaly včera a potrvají do konce listopadu. Na jejich konci bude mít Nový Jičín na krytém bazénu nové relaxační centrum, venkovní areál s koupalištěm obohatí nová hřiště.

„Firma již nyní připravuje příjezdovou cestu na staveniště, aby neponičila plochu, na které vzniknou nová hřiště. Kromě beach volejbalového, které bylo na koupališti i nyní, přibude multifunkční a workoutové hřiště. A také několik hracích zón pro děti. Součástí akce bude i výměna stávajícího oplocení," uvedla Blanka Zagorská z odboru majetku, rozvoje a investic novojičínské radnice.

Budova městského úřadu byla postavena podle návrhu architekta Otto Thienemanna.
Historickou budovu radnice čeká rekonstrukce za téměř 6 milionů korun

Velké stavební úpravy se nejdříve ale dotknou vnitřního dětského bazénu. „Rozdělením plochy skleněnou stěnou tam vznikne prostor nejen pro plavání, ale i pro masážní vířivku. Stávající bazén bude nahrazen nerezovou vanou a doplněn chrliči vody, podvodním osvětlením a skluzavkou. Ve vířivce budou povodní lavice se vzduchováním a masážní trysky," popisuje budoucí změny mluvčí radnice Marie Machková a vedoucí odboru k tomu vzápětí dodává.

„Celý nově vzniklý relaxační prostor bude mít novou dlažbu s podlahovým vytápěním a k sezení budou sloužit vyhřívané lavice," dodala Blanka Zágorská.

Revitalizace bazénu a koupaliště se dotkne také provozu areálu, ale lidé se nemusejí obávat, že by se v létě neměli v Novém Jičíně kde svlažit. Provoz venkovního areálu bude, s částečným omezením, zahájen v případě příznivého počasí 1. července," informuje provozovatel areálu s tím, že krytý bazén je v důsledku zahájení rekonstrukce zavřený od začátku června.

Náklady na tuto investiční akci města dosáhnou téměř 24 milionů korun a stavební ruch zde bude třetím rokem v řadě. „Je to rozlehlý areál, proto postupujeme po etapách. Po opravě střechy, zateplení fasády, výměně vzduchotechniky a bazénku pro kojence se vloni upravila část venkovního prostranství. Letos jsou na řadě hřiště a dětský bazén," připomněl starosta Nového Jičína Jaroslav Dvořák.

Ilustrační foto.
VOP CZ představil na veletrhu speciální vozidla i techniku