Zájemci jej najdou na place na Husově ulici. Páteční představení začne v 17 hodin, v sobotu je začátek cirkusové show od 15 hodin a v neděli začíná cirkus v 11 hodin.

Cirkusové umění patří k českým zemím, stejně jako například české sklo, pivo nebo bižuterie. Cirkusy, jak je známe v dnešní podobě, vznikly zhruba v polovině minulého století. Kejklíři, medvědáři a žongléři, kteří po staletí objížděli hrady a zámky na vlastní pěst, začali vystupovat společně pod jednou plátěnou střechou. Původní stany pro sto diváků se postupně rozrůstaly a modernizovaly až do dnešních rozměrů, kdy pojmou přes tisícovku lidí.

Nejznámějším členem rodiny je Ferdinand Berousek, jenž společně se svými syny vystupoval ve slavném filmu Šest medvědů s Cibulkou, kde hráli hlavní roli právě Berouskovi medvědi, jejichž drezura je specialitou této rodiny.

Synové Karel a Ferdinand, majitelé Berousek cirkusu Sultán, jsou představiteli šesté generace Berousků. Drezury zvířat, které tuto rodinu proslavily, jsou prováděny s tolerancí, porozuměním a láskou ke zvířatům, jež motivují výhradně jídlem a cvičí je pouze v tom, co je baví a k čemu je nemusejí nutit.

V roce 1981 získala drezura medvědů pod vedením Karla Berouska nejvyšší vyznamenání v Tokiu za „Super show s medvědy". Obrovský úspěch pak Berouskové zaznamenali v Americe, kde byli jako jediní z českých umělců pozváni na hostování v největším Disneylandu na světě, v Orlandu na Floridě.

Návštěvníci představení uvidí skvělou cirkusovou show, mimo jiné fantastickou jízdu divokých opic na nejmenších ponících, drezuru velbloudů a lam či drezuru kačen prováděnou psem Elvisem. Napínavé okamžiky přinese krokodýlí show a hlavně drezura bengálských a sibiřských tygrů. Ojedinělou senzací pak bude bílý tygr! (PR)