Čtyři ocenění dostali také lidé z Novojičínska. Oceněnými jsou:

Bohumil Bayer Za dlouholetou službu kostelníka a příkladný křesťanský život

Bohumil Bayer se narodil před osmdesáti lety v Bernarticích nad Odrou, od roku 1980 bydlí se svou manželkou ve farnosti Kunín, kde se oba starají o místní kostel. Kostelnickou službu koná Bohumil Bayer přes 18 let a svou ochotnou pomoc nabízí také při opravách a údržbě. S manželkou vychovali čtyři dcery.

Jan a Anna Čechovi Za přínos ke službě Charity v diecézi

Manželé Čechovi pracují v Charitě Frenštát pod Radhoštěm od roku 2008, oba v terénní pečovatelské službě. Anna Čechová později pracovala jako projektový manažer. V roce 2013 několik týdnů obětavě pomáhali nad rámec své pracovní doby často do pozdních nočních hodin při rozdělování pomoci obětem výbuchu plynu v činžovním domu. Svou činností přispěli k dobrému jménu Charity Frenštát pod Radhoštěm a jistě i k ocenění „Nejlepší nezisková organizace" starostkou města.

Vítězslava Juříčková Za přínos ke službě Charity v diecézi

Vítězslava Juříčková pracuje v Charitě Frenštát pod Radhoštěm od roku 2005 jako vrchní sestra v terénní zdravotnické službě. Jako dobrovolnice navíc již čtyři roky vede klub Anonymních alkoholiků, kde několik jeho členů nachází útočiště a vzájemnou podporu. Ve svém okolí je známá jako skromný člověk s otevřeným srdcem pro všechny. Vždy ráda vyslechne, poradí a pomůže.

Zdeněk Kocián Za dlouholetou službu ve farnosti

Zdeněk Kocián se narodil před dvaasedmdesáti lety ve Veřovicích. S manželkou vychovali tři děti a pomáhají se starat o osm vnoučat. Pracoval jako automechanik. Po odchodu na odpočinek přijal roli kostelníka v kapli Panny Marie v Bordovicích, kde je také ministrantem a spolu s manželkou vede zpěv v kapli. Ve farnosti je velmi aktivní i jako člen ekonomické rady. Obětavě se stará o opravy kaple včetně finančního zajištění. Každoročně organizuje Tříkrálovou sbírku.

Biskup František Václav Lobkowicz oceňuje při příležitosti slavnosti svaté Hedviky od roku 2011. (ipa)